Řeznické zápisky

Aneb cesta do hlubin našeho řemesla

Náš sekaný prát je velmi jednoduché jídlo, a tak přidáváme pouze pár rad a krátký postup, aby byl výsledek pro Vás co nejchutnější a práce co nejjednodušší.

Tento blog jsem založil, abych lidem, kteří jsou nepolíbení naším řemeslem, osvětlil kolik práce a úsilí stojí za tím, než se jednotlivá klobáska a nebo kus pořádného steaku dostane k nim na talíř. O výběru masa a úctě ke zvířeti vám napíši v dalších článcích. Dnes vám chci představit základní dovednost všech řezníků, a to solení masa. Pro nás...

Procházím regály v našich supermarketech a internetové stránky moderních online shopů a nestačím se divit kolik řemeslných a farmářských mas a uzenin se najednou v posledních letech vyrojilo. Selským rozumem se snažím přijít na to, kdo všechny tyto navoněné výrobky vyrábí, když opravdových malovýrobců, kteří dělají řemeslo "řemeslně" je v naší...