BUČR

 brewery

Psal se rok 2020 a v hlavách řezníka Tomáše a jeho tchána Pavla se začala rodit myšlenka, jak oživit sortiment malého řemeslného řeznictví, které od roku 2019 budujeme ve Velké Dobré. 

Máme to: se stejnou láskou a principy čistého řemesla, jakými vyrábíme uzeniny, přidáme nápoj, který se neodmyslitelně váže k řeznickým výrobkům - PIVO.   

Pustili jsme se do konkrétních úvah, vymýšlení variant, dlouhých společných debat a udělali jsme si jasnou představu, jak musí naše rázná řeznická piva chutnat.

A povedlo se....Našli jsme spřízněnou duši. Sládka s velkým "S", který je naprostý profík v oboru a má podobné vnitřní nastavení jako my! Tedy: žádná chemie v jídle ani v pití, žádná barviva, čistota provozu, poctivá a tvrdá práce, tradiční řemeslo bez přidaných náhražek a postupů, které vám krátí čas a cestu...prostě lahoda!

A jdeme na to...

Píše se prosinec 2021 a máme v půllitru prvního Zázvorového Ležáka z opravdového zázvoru, lehce filtrovaného s hustou pěnou, voňavého a chuťově vymazleného tak, jak si nejen zabijačková sezóna žádá. Už od prvního ochutnání víme, že je to přesně, co chceme. První druh pivka máme hotový! Tohle jsme ještě nepili! Zmocnila se nás totální euforie, nadšení."

Jdeme dál, naše práce má smysl a dostává jasnou podobu a první křivky.

A na co se můžete těšit?

Budeme vařit pivka taková, která se druhem, silou a typem hodí k sezóně našich řeznických výrobků. Chceme, aby si lidé mohli vychutnat souznění masa a dobrého piva. Těšit se tak můžete na chutě, jako jsou například jarní limetka, levandule a letní ovoce, chilli a další.

Jdete do toho s námi? 

   

Naše piva

Svérázná hořká chuť řeznického ležáku, který vznikl úplnou náhodou při vaření našeho zázvorového speciálu. Naše řeznická klasika je pivko, co si dáte v létě po těžkém dni v práci.

Jemná chuť zázvoru na jazyku po prvním doušku dělá z našeho piva ideálního společníka nejen k zabijačkovým dobrotám, pečenému masu či zvěřině. Sami se těšíme, až ho pokřtíme při první grilovačce.