Na vitríně tento týden

Děláme to jinak! 

Chuťovky týdne

Pikantní salám

Vepřové kýty vykostíme a pokrájíme na cca. 2x2 cm kostky. Poté semeleme hovězí maso na jemno a vymícháme do prátu s jednodruhovým kořením a čerstvými chilli. Prát v míchačce spojíme s kostkami vepřového masa a trochou špíčku. Narážíme do hovězích úzkých střev a udíme do červené barvy. Poté dovařujeme na jádro. 

34,90 Kč/100g

Zvěřinová klobása s jalovcem a lyofilizovanou brusinkou

Jelení maso semeleme na hrubo, přidáme trochu hřbetního sádla a poté vymícháme s jednodruhovým kořením. Přidáváme lyofilizovanou brusinku a plníme do vepřových střev. Poté udíme 6-8 hodin na ohni.

34,90 Kč/100g

Klobása s habanero a bhut-jolokií - velmi pálivé

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé habanero papričky a bhut-jolokii. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni.

34,90 Kč/100g

Takový náš vlastní "bacon"

Vepřové bůčky a kýty s tukovým krytím jsme nechali naložené zhruba 8 měsíců ve směsi soli, řeznické soli, jednodruhovém koření a bylinek. Poté jsme toto maso udili 24 hodin na ohni a nechali 14 dní lehce oschnout. Nejedná se o tepelně opracovaný výrobek, který je ideální jako základ do jídel, burgerů či k osmažení na pánvi. Balíme po cca. 200g balení do vakua. 

34,90 Kč/100g

4 týdny stařená jalovice z Horního Bezděkova

Rib-eye

65,00 Kč/100g

Sirloin

65,00 Kč/100g

Hovězí kýta - spodní šál

36,00 Kč/100g

Hovězí kýta - ořech

36,00 Kč/100g

Hovězí kližka a krk

33,00 Kč/100g

Hovězí žebra

19,90 Kč/100g

Polotovary na pečení a na pánev

Španělské ptáčky (1 ks cca. 300g)

Stařené hovězí kýty nařežeme na plátky a poté plníme okurkou, vejcem, hořčicí, párkem a špekem. Okořeníme a převážeme motouzem. Ideální polotovar jako základ na českou klasiku. 

36,00 Kč/100g

Hovězí maso na pomalé pečení (balení cca. 1 kg)

Hovězí krky, žebra bez kosti a hrudí marinujeme v naší "roastbeef" omáčce. Jedná se o ideální polotovar do trouby na pomalé pečení. 

36,00 Kč/100g

Vinná klobása

Hovězí a vepřové maso semleté na jemno a poté vymíchané do jemna s jednodruhovým kořením, žemlí, smetanou, mlékem, whiskey, vínem a citrónovou kůrou. Plníme do skopových střev. Ideální polotovar na pánev či do trouby. 

29,90 Kč/100g

Pečeně plněná parmskou šunkou a šalvějí (cca. 1,2-1,3 kg)

Vepřové pečeně rozřežeme a poté plníme parmskou šunkou, šalvějí a jednodruhovým kořením. Pečeně opět zamotáme a převážeme. Ideální polotovar do trouby na pomalé pečení. 

31,90 Kč/100g

Teriyaki bůček - plátky

Libovější vepřové bůčky pokrájíme na plátky a poté marinujeme v naší teriyaki omáčce. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev. 

31,90 Kč/100g

Masové koule s parmazánem

Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem. Poté tvarujeme koule o hmotnosti cca. 250g. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril. 

31,90 Kč/100g

Mletá sekaná 

Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar vhodný do trouby. 

25,90 Kč/100g

Bavorská sekaná

Hovězí a vepřové maso semeleme na jemno a poté vymícháme do "prátu" s česnekem, cibulí, strouhankou, mlékem a jednodruhovým kořením. Ideální polotovar na pečení. 

25,90 Kč/100g

Hovězí burger 

Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Maso je osolené a je přidám kampotský pepř. Ze směsi poté připravujeme "puky" o hmotnosti cca. 250g. Ideální do trouby na pánev či na gril.

29,90 Kč/100g

Bělouš z Plané

Tohodle čuníka jsme nechali 4 dni ve visu. 

Vepřová panenka

34,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k.

29,90 Kč/100g

Vepřová pečeně - steak s kostí

29,90 Kč/100g

Vepřový T-bone steak 

29,90 Kč/100g

Vepřová Krkovice b.k. 

29,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. 

25,90 Kč/100g

Vepřová plec b.k. 

25,90 Kč/100g

Vepřový bok b.k.

25,90 Kč/100g

Vepřové mleté

22,90 Kč/100g

Vepřové koleno zadní 

14,00 Kč/100g

Vepřové koleno přední 

12,00 Kč/100g

Vepřová nožička

45 Kč/kg

Vepřový lalok b.k.

11,00 Kč/100g

Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána

9,90 Kč/100g

Vepřová kůže 

10 Kč/kg

Vepřové kosti

zdarma

Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.  

Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.  

Kuřecí maso z Loužné

Trochu jiné kuřecí maso...

Kuře (2-3 kg)

23,90 Kč/100g

Kuřecí prsa 

35,90 Kč/100g

Kuřecí stehna

24,90 Kč/100g

Kuřecí křídla 

18,90 Kč/100g

Kuřecí kostra 

12,90 Kč/100g

Uzeniny

Polosuchý turista

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Turistu plníme do hovězích úzkých střev a motáme salámky o cca. 300g hmotnosti. Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.

34,90 Kč/100g

Jemné párky 

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme. 

34,90 Kč/100g

Párky s goudou

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením a sýrem gouda. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.

34,90 Kč/100g

Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni. 

34,90 

Kč/100g

Klobása od Aulických

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni. 

34,90 Kč/100g

Klobása Jalapeno-čedar

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni. 

34,90 Kč/100g

Šunková klobása

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.

34,90 Kč/100g

Tlačenka

Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.

29,90 Kč/100g

Řeznický sulc

Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.  

21,90 Kč/100g

Vepřové sádlo škvařené 

Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně. 

18,90 Kč/100g

Játrová paštika vepřová

Vepřové maso svaříme a poté rozemeleme na jemno s vepřovými játry. Do paštiky přidáváme jednodruhové koření, alkohol a silný vepřový vývar. Poté plníme do forem a zavařujeme. Zdobíme slaninou, uzeným lalokem či ovocem.

29,90 Kč/100g

Jaternice

Jaternice vyhotovujeme z vařených vepřových laloků a pupků, vepřových plic a jater. Do rozsekaného masa přidáváme vlastní řeznickou buchtu a poté kořeníme jednodruhovým kořením. Směs zaléváme silným vývarem. Jaternice plníme do vepřových střev a špejlujeme, poté vaříme a chladíme. 

23,90 Kč/100g

Jelita

Jelita vyhotovujeme z vařených vepřových laloků a pupků. Přidáváme vepřovou krev a kroupy. Poté vše zalijeme silným vývarem a kořeníme jednodruhovým kořením. Směs plníme do vepřových střev a špejlujeme, poté vaříme a zchlazujeme. 

23,90 Kč/100g

Smoke and Dry series

Sušená klobáska - vyprodáno

Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu. 

49,90 Kč/100g

Artisan Products

Uzený bůček - vyprodáno

Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).

31,90 Kč/100g

Uzená masa

Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet. 

Uzený bůček 

Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy. 

34,90 Kč/100g

Uzená krkovice a pečeně

Vepřovou krkovici a pečeni hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Krkovice a pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.

34,90 Kč/100g

Uzený špek - vyprodáno

Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin. 

24,90 Kč/100g

Uzený sýr

Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni. 

34,90 Kč/100g