
Na vitríně tento týden
Děláme to jinak!
Chuťovky týdne
Pikantní salám
Vepřové kýty vykostíme a pokrájíme na cca. 2x2 cm kostky. Poté semeleme hovězí maso na jemno a vymícháme do prátu s jednodruhovým kořením a čerstvými chilli. Prát v míchačce spojíme s kostkami vepřového masa a trochou špíčku. Narážíme do hovězích úzkých střev a udíme do červené barvy. Poté dovařujeme na jádro.
34,90 Kč/100g
Zvěřinová klobása s jalovcem a lyofilizovanou brusinkou
Jelení maso semeleme na hrubo, přidáme trochu hřbetního sádla a poté vymícháme s jednodruhovým kořením. Přidáváme lyofilizovanou brusinku a plníme do vepřových střev. Poté udíme 6-8 hodin na ohni.
34,90 Kč/100g
Klobása s habanero a bhut-jolokií - velmi pálivé
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé habanero papričky a bhut-jolokii. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni.
34,90 Kč/100g
Takový náš vlastní "bacon"
Vepřové bůčky a kýty s tukovým krytím jsme nechali naložené zhruba 8 měsíců ve směsi soli, řeznické soli, jednodruhovém koření a bylinek. Poté jsme toto maso udili 24 hodin na ohni a nechali 14 dní lehce oschnout. Nejedná se o tepelně opracovaný výrobek, který je ideální jako základ do jídel, burgerů či k osmažení na pánvi. Balíme po cca. 200g balení do vakua.
34,90 Kč/100g
4 týdny stařená jalovice z Horního Bezděkova
Rib-eye
65,00 Kč/100g
Sirloin
65,00 Kč/100g
Hovězí kýta - spodní šál
36,00 Kč/100g
Hovězí kýta - ořech
36,00 Kč/100g
Hovězí kližka a krk
33,00 Kč/100g
Hovězí žebra
19,90 Kč/100g
Polotovary na pečení a na pánev
Španělské ptáčky (1 ks cca. 300g)
Stařené hovězí kýty nařežeme na plátky a poté plníme okurkou, vejcem, hořčicí, párkem a špekem. Okořeníme a převážeme motouzem. Ideální polotovar jako základ na českou klasiku.
36,00 Kč/100g
Hovězí maso na pomalé pečení (balení cca. 1 kg)
Hovězí krky, žebra bez kosti a hrudí marinujeme v naší "roastbeef" omáčce. Jedná se o ideální polotovar do trouby na pomalé pečení.
36,00 Kč/100g
Vinná klobása
Hovězí a vepřové maso semleté na jemno a poté vymíchané do jemna s jednodruhovým kořením, žemlí, smetanou, mlékem, whiskey, vínem a citrónovou kůrou. Plníme do skopových střev. Ideální polotovar na pánev či do trouby.
29,90 Kč/100g
Pečeně plněná parmskou šunkou a šalvějí (cca. 1,2-1,3 kg)
Vepřové pečeně rozřežeme a poté plníme parmskou šunkou, šalvějí a jednodruhovým kořením. Pečeně opět zamotáme a převážeme. Ideální polotovar do trouby na pomalé pečení.
31,90 Kč/100g
Teriyaki bůček - plátky
Libovější vepřové bůčky pokrájíme na plátky a poté marinujeme v naší teriyaki omáčce. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev.
31,90 Kč/100g
Masové koule s parmazánem
Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem. Poté tvarujeme koule o hmotnosti cca. 250g. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril.
31,90 Kč/100g
Mletá sekaná
Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar vhodný do trouby.
25,90 Kč/100g
Bavorská sekaná
Hovězí a vepřové maso semeleme na jemno a poté vymícháme do "prátu" s česnekem, cibulí, strouhankou, mlékem a jednodruhovým kořením. Ideální polotovar na pečení.
25,90 Kč/100g
Hovězí burger
Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Maso je osolené a je přidám kampotský pepř. Ze směsi poté připravujeme "puky" o hmotnosti cca. 250g. Ideální do trouby na pánev či na gril.
29,90 Kč/100g
Bělouš z Plané
Tohodle čuníka jsme nechali 4 dni ve visu.
Vepřová panenka
34,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k.
29,90 Kč/100g
Vepřová pečeně - steak s kostí
29,90 Kč/100g
Vepřový T-bone steak
29,90 Kč/100g
Vepřová Krkovice b.k.
29,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřová plec b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřový bok b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřové mleté
22,90 Kč/100g
Vepřové koleno zadní
14,00 Kč/100g
Vepřové koleno přední
12,00 Kč/100g
Vepřová nožička
45 Kč/kg
Vepřový lalok b.k.
11,00 Kč/100g
Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána
9,90 Kč/100g
Vepřová kůže
10 Kč/kg
Vepřové kosti
zdarma
Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.
Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.
Kuřecí maso z Loužné
Trochu jiné kuřecí maso...
Kuře (2-3 kg)
23,90 Kč/100g
Kuřecí prsa
35,90 Kč/100g
Kuřecí stehna
24,90 Kč/100g
Kuřecí křídla
18,90 Kč/100g
Kuřecí kostra
12,90 Kč/100g
Uzeniny
Polosuchý turista
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Turistu plníme do hovězích úzkých střev a motáme salámky o cca. 300g hmotnosti. Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
34,90 Kč/100g
Jemné párky
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
34,90 Kč/100g
Párky s goudou
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením a sýrem gouda. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
34,90 Kč/100g
Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni.
34,90
Kč/100g
Klobása od Aulických
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
34,90 Kč/100g
Klobása Jalapeno-čedar
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni.
34,90 Kč/100g
Šunková klobása
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
34,90 Kč/100g
Tlačenka
Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.
29,90 Kč/100g
Řeznický sulc
Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.
21,90 Kč/100g
Vepřové sádlo škvařené
Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně.
18,90 Kč/100g
Játrová paštika vepřová
Vepřové maso svaříme a poté rozemeleme na jemno s vepřovými játry. Do paštiky přidáváme jednodruhové koření, alkohol a silný vepřový vývar. Poté plníme do forem a zavařujeme. Zdobíme slaninou, uzeným lalokem či ovocem.
29,90 Kč/100g
Jaternice
Jaternice vyhotovujeme z vařených vepřových laloků a pupků, vepřových plic a jater. Do rozsekaného masa přidáváme vlastní řeznickou buchtu a poté kořeníme jednodruhovým kořením. Směs zaléváme silným vývarem. Jaternice plníme do vepřových střev a špejlujeme, poté vaříme a chladíme.
23,90 Kč/100g
Jelita
Jelita vyhotovujeme z vařených vepřových laloků a pupků. Přidáváme vepřovou krev a kroupy. Poté vše zalijeme silným vývarem a kořeníme jednodruhovým kořením. Směs plníme do vepřových střev a špejlujeme, poté vaříme a zchlazujeme.
23,90 Kč/100g
Smoke and Dry series
Sušená klobáska - vyprodáno
Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu.
49,90 Kč/100g
Artisan Products
Uzený bůček - vyprodáno
Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).
31,90 Kč/100g
Uzená masa
Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet.
Uzený bůček
Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
34,90 Kč/100g
Uzená krkovice a pečeně
Vepřovou krkovici a pečeni hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Krkovice a pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
34,90 Kč/100g
Uzený špek - vyprodáno
Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin.
24,90 Kč/100g
Uzený sýr
Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni.