Na vitríně tento týden
Děláme to jinak!
Čarodějnice 2024
Jemný špekáček
Hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením a hřbetním sádlem. Celou směs plníme do hovězích střev a poté zauzujeme na ohni. Po zauzení špekáčky vaříme a poté šokově chladíme a připravujeme k expedici.
Špekáčky budeme pro jejich čerstvost na 30. dubna vakuově balit.
25,90 Kč/100g
Pikantní špekáček
Jedná se o klasický špekáček, do kterého přidáváme vlastní pastu vytvořenou z chilli papriček. Budeme se snažit o příjemně pálivou chuť, která se na ohni krásně rozvine.
Špekáčky budeme pro jejich čerstvost na 30. dubna vakuově balit.
25,90 Kč/100g
Klobása jalapeńo-čedar
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Klobása od Aulických
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Šunková klobása
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Syrečkovo-pivní klobása
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Do klobás přidáváme Zichovecké pivo a romadur. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Salsiccia
Naše salsiccia je vyhotovéná z vepřového masa, které pouze osolíme a opepříme. Poté maso semeleme na hrubší desce a vymícháme jemněji na kutru. Směs plníme do skopových střívek. Jedná se o základní a velmi jemnou klobásku na gril, do trouby či na pánev.
29,90 Kč/100g
Grilovací klobása s bazalkou a barevným pepřem
Grilovací klobáska je vyhotovena se směsi hovězího a vepřového masa do kterého semeleme sůl a barevným pepř. Poté směs vymícháme s čerstvou bazalkou a plníme do skopových střev. Jedná se o aromatičtější chuť a je vhodná na gril, do trouby či na pánev.
29,90 Kč/100g
French garden marinade (krkovice a pečeně)
Vepřové krkovice a pečeně (silnější plátky) marinujeme v jednodruhovém koření a směsi bylinek (česnek, citrón, meduňka, máta, oregano). Přidáváme kvalitní olivový olej a máslo. Ideální na gril, do trouby či na pánev.
29,90 Kč/100g
Marinovaná krkovice a pečeně
Vepřové krkovice a pečeně nakrájíme na silnější plátky a poté marinujeme v čerstvých bylinkách, kvalitním olivovém oleji a jednodruhovém koření. Přidáváme lehce sekaného čerstvého česneku. U těchto svalů lze vybrat z těchto tří částí:
Vepřová krkovice (klasická krkovice)¨ - vyprodáno
Rib-eye vepřová pečeně (středová část pečeně mezi krkem a částí pečeně u kýty)
Vepřová pečeně (libovější část pečeně u kýty)
29,90 Kč/100g
Šašlik
Vepřovou krkovici a pečeni řežeme na kostky a poté marinujeme v naší hořčici, majonéze a kečupu. Dílo se zalévá perlivou vodou a sype cibulí a dlouho se musí ručně zapracovat. Idální na gril, do trouby či na pánev.
29,90 Kč/100g
BBQ pork belly
Slabé plátky vepřového boku marinujeme v naší BBQ omáčce. Ideální na gril, do trouby či na pánev. Plátky je potřeba řádně vypéci, aby výsledek byl co nejlepší.
29,90 Kč/100g
Masové koule s parmazánem
Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem.
29,90 Kč/100g
Hovězí burger
Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril.
29,90 Kč/100g
Přeštík a český bělouš ze žihle
Přijďte ochutnat rozdíl...
Vepřová panenka
31,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k.
23,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k. - přeštík
23,90 Kč/100g
Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík
23,90 Kč/100g
Vepřový T-bone steak - přeštík
23,90 Kč/100g
Vepřová krkovice b.k. - přeštík - vyprodáno
23,90 Kč/100g
Vepřová Krkovice b.k. - vyprodáno
23,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k.
19,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k. - přeštík
19,90 Kč/100g
Vepřová plec b.k.
19,90 Kč/100g
Vepřový bok b.k.
19,90 Kč/100g
Vepřové mleté
18,90 Kč/100g
Vepřové koleno zadní
11,00 Kč/100g
Vepřové koleno přední
9,00 Kč/100g
Vepřová nožička
45 Kč/kg
Vepřový lalok b.k.
11,00 Kč/100g
Vepřová žebra - z žeber je odstraněna vnitřní blána
9,90 Kč/100g
Vepřová kůže
45 Kč/kg
Vepřové kosti
zdarma
Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.
Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.
Kuře z Loužné
Trochu jiné kuřecí maso...
Celé kuře (1,9-3kg) - vyprodáno
22,60 Kč/100g
Prsní řízky
31,90 Kč/100g
Stehna - vyprodáno
21,90 Kč/100g
Křídla - vyprodáno
16,90 Kč/100g
Kostra
11,90 Kč100g
Uzeniny
Jemné párky
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
31,90 Kč/100g
Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni.
31,90
Kč/100g
Vídeňské uzenky
Hovězí maso a vepřové maso před mletím na 2 dny nasolíme solící směsí a necháme odležet. Poté maso semeleme a podchladíme. Po důkladném proležení se maso vymíchává s jednodruhovým kořením, šalotkou a plní do skopových střívek, které ručně "párkujeme". Takto připravený polotovar se udí 3 hodiny na ohni, poté dovařuje, sprchuje a zachlazuje Po 3 dnech jsou naše párky od rozbourání masa připraveny k prodeji.
31,90 Kč/100g
Tlačenka
Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.
24,90 Kč/100g
Řeznický sulc
Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.
14,50 Kč/100g
Vepřové sádlo škvařené
Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně.
15,90 Kč/100g
Játrová paštika
Vepřové laloky semleté s vepřovými játry. Do paštiky přidáváme jednodruhové koření, whiskey a silný vepřový vývar. Poté plníme do forem vykládaných uzeným či sušeným masem. Formy poté zapékáme.
24,90 Kč/100g
Smoke and Dry series
Sušená klobáska - vyprodáno
Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu.
49,90 Kč/100g
Artisan Products
Uzený bůček - vyprodáno
Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).
31,90 Kč/100g
Uzená masa
Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet.
Uzený bůček
Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
33,90 Kč/100g
Uzená pečene - vyprodáno
Vepřovou pečeni hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
33,90 Kč/100g
Uzený špek
Špek pochází z plemene Mangalice a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin.
24,90 Kč/100g
Uzený sýr
Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Polotovary
Sekaná (mletá)
Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar.