Na vitríně tento týden

Děláme to jinak! 

Čarodějnice 2024

Jemný špekáček

Hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením a hřbetním sádlem. Celou směs plníme do hovězích střev a poté zauzujeme na ohni. Po zauzení špekáčky vaříme a poté šokově chladíme a připravujeme k expedici.  

Špekáčky budeme pro jejich čerstvost na 30. dubna vakuově balit. 

25,90 Kč/100g

Pikantní špekáček

Jedná se o klasický špekáček, do kterého přidáváme vlastní pastu vytvořenou z  chilli papriček. Budeme se snažit o příjemně pálivou chuť, která se na ohni krásně rozvine. 

Špekáčky budeme pro jejich čerstvost na 30. dubna vakuově balit. 

25,90 Kč/100g

Klobása jalapeńo-čedar

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni.

33,90 Kč/100g

Klobása od Aulických

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.

33,90 Kč/100g

Šunková klobása

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g

Syrečkovo-pivní klobása

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Do klobás přidáváme Zichovecké pivo a romadur. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g

Salsiccia

Naše salsiccia je vyhotovéná z vepřového masa, které pouze osolíme a opepříme. Poté maso semeleme na hrubší desce a vymícháme jemněji na kutru. Směs plníme do skopových střívek. Jedná se o základní a velmi jemnou klobásku na gril, do trouby či na pánev.   

29,90 Kč/100g

Grilovací klobása s bazalkou a barevným pepřem

Grilovací klobáska je vyhotovena se směsi hovězího a vepřového masa do kterého semeleme sůl a barevným pepř. Poté směs vymícháme s čerstvou bazalkou a plníme do skopových střev. Jedná se o aromatičtější chuť a je vhodná na gril, do trouby či na pánev.  

29,90 Kč/100g

French garden marinade (krkovice a pečeně)

Vepřové krkovice a pečeně (silnější plátky) marinujeme v jednodruhovém koření a směsi bylinek (česnek, citrón, meduňka, máta, oregano). Přidáváme kvalitní olivový olej a máslo. Ideální na gril, do trouby či na pánev. 

29,90 Kč/100g

Marinovaná krkovice a pečeně

Vepřové krkovice a pečeně nakrájíme na silnější plátky a poté marinujeme v čerstvých bylinkách, kvalitním olivovém oleji a jednodruhovém koření. Přidáváme lehce sekaného čerstvého česneku. U těchto svalů lze vybrat z těchto tří částí:

Vepřová krkovice (klasická krkovice)¨ - vyprodáno

Rib-eye vepřová pečeně (středová část pečeně mezi krkem a částí pečeně u kýty)

Vepřová pečeně (libovější část pečeně u kýty)

29,90 Kč/100g

Šašlik

Vepřovou krkovici a pečeni řežeme na kostky a poté marinujeme v naší hořčici, majonéze a kečupu. Dílo se zalévá perlivou vodou a sype cibulí a dlouho se musí ručně zapracovat. Idální na gril, do trouby či na pánev. 

29,90 Kč/100g

BBQ pork belly

Slabé plátky vepřového boku marinujeme v naší BBQ omáčce. Ideální na  gril, do trouby či na pánev. Plátky je potřeba řádně vypéci, aby výsledek byl co nejlepší. 

29,90 Kč/100g

Masové koule s parmazánem

Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem.  

29,90 Kč/100g

Hovězí burger

Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril.  

29,90 Kč/100g

Přeštík a český bělouš ze žihle

Přijďte ochutnat rozdíl...

Vepřová panenka

31,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k. 

23,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k. - přeštík

23,90 Kč/100g

Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík

23,90 Kč/100g

Vepřový T-bone steak - přeštík

23,90 Kč/100g

Vepřová krkovice b.k. - přeštík - vyprodáno

23,90 Kč/100g

Vepřová Krkovice b.k. - vyprodáno

23,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. 

19,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. - přeštík 

19,90 Kč/100g

Vepřová plec b.k. 

19,90 Kč/100g

Vepřový bok b.k.

19,90 Kč/100g

Vepřové mleté

18,90 Kč/100g

Vepřové koleno zadní 

11,00 Kč/100g

Vepřové koleno přední 

9,00 Kč/100g

Vepřová nožička

45 Kč/kg

Vepřový lalok b.k.

11,00 Kč/100g

Vepřová žebra - z žeber je odstraněna vnitřní blána

9,90 Kč/100g

Vepřová kůže 

45 Kč/kg

Vepřové kosti

zdarma

Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.  

Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.  

Kuře z Loužné

Trochu jiné kuřecí maso...

Celé kuře (1,9-3kg) - vyprodáno

22,60 Kč/100g

Prsní řízky 

31,90 Kč/100g

Stehna - vyprodáno

21,90 Kč/100g

Křídla - vyprodáno

16,90 Kč/100g

Kostra 

11,90 Kč100g

Uzeniny

Jemné párky

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme. 

31,90 Kč/100g

Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni. 

31,90 

Kč/100g

Vídeňské uzenky

Hovězí maso a vepřové maso před mletím na 2 dny nasolíme solící směsí a necháme odležet. Poté maso semeleme a podchladíme. Po důkladném proležení se maso vymíchává s jednodruhovým kořením, šalotkou a plní do skopových střívek, které ručně "párkujeme". Takto připravený polotovar se udí 3 hodiny na ohni, poté dovařuje, sprchuje a zachlazuje Po 3 dnech jsou naše párky od rozbourání masa připraveny k prodeji.  

31,90 Kč/100g

Tlačenka

Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.

24,90 Kč/100g

Řeznický sulc

Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.  

14,50 Kč/100g

Vepřové sádlo škvařené 

Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně. 

15,90 Kč/100g

Játrová paštika

Vepřové laloky semleté s vepřovými játry. Do paštiky přidáváme jednodruhové koření, whiskey a silný vepřový vývar. Poté plníme do forem vykládaných uzeným či sušeným masem. Formy poté zapékáme. 

24,90 Kč/100g

Smoke and Dry series

Sušená klobáska - vyprodáno

Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu. 

49,90 Kč/100g

Artisan Products

Uzený bůček - vyprodáno

Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).

31,90 Kč/100g

Uzená masa

Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet. 

Uzený bůček 

Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy. 

33,90 Kč/100g

Uzená pečene - vyprodáno

Vepřovou pečeni hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.

33,90 Kč/100g

Uzený špek

Špek pochází z plemene Mangalice a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin. 

24,90 Kč/100g

Uzený sýr

Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g

Polotovary

Sekaná (mletá)

Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar. 

23,90 

Kč/100g