Na vitríně tento týden
Děláme to jinak!
Vánoční nabídka
Vinná klobása - vyprodáno
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením a citrónovou kůrou. Přidáváme whiskey, žemli, mléko, víno a smetanu. Česká klasika připravená na pánev, do trouby či na gril.
23,90 Kč/100g
Vánoční uzené - bůček, pečeně a kýta
Naše klasické uzené připravené rovnou k jídlu. Na výběr je ze 4 výše uvedených svalů. Uzené udíme na klasickém ohni minimálně 12 hodin.
31,90 Kč/100g
Játrová zavářka - vyprodáno
Minulý rok jsme s ní vyšli poprvé na svět a letos to určitě musíme zopakovat. Vepřová játra semletá se strouhankou, vejcem a jednodruhovým kořením. Balíme po cca. 200g balíčkách.
21,90 Kč/100g
Vepřové řízky - kýta, pečeně - vyprodáno
Klasické nenaklepané plátky na řízky. Na řízky řežeme plátky užší, než je u nás zvykem. Stačí si vybrat ze svého oblíbeného svalu.
24,90 Kč/100g
Kuřecí prsní řízky - vyprodáno
Klasické plátky na řízky připravené z kuřecího prsa.
32,90
Kč/100g
Porchetta - vyprodáno
Nyní už naše klasika. Pečeně zarolovaná v bůčku, do které dáváme spoustu čerstvých bylinek a citrónové kůry, olivového oleje a česneku. Polotovar je ideální do trouby.
Vyjměte porchettu z lednice 1 hodinu před samotným pečením. Před vložením porchetty do trouby lehce protřete kůži solí. Rozpalte troubu na 220 stupňů a vložte porchettu na 25 minut. Poté stáhněte teplotu na 150 stupňů a pečte 2,5 - 3,5 hodiny podle velikosti (můžete přikrýt alobalem). Na závěr sejměte alobal z pekáče a dopečte kůrku (180 stupňů po dobu cca 20 minut). Vyjměte porchettu z pekáče a před krájením nechte 10 minut odpočinout.
27,90 Kč/100g
Roláda z kýty - vyprodáno
Vepřová kýta plněná okurkou, vajíčkem, slaninou a párkem. Potíráme hořčicí, solí a pepřem. Jedná se o velký "španělský ptáček". Ideální do trouby na pomalé pečení. Polotovar ideální na pomalé pečení v troubě.
27,90 Kč/100g
Nadívané kuře - vyprodáno
Z kuřete opatrně vyřízneme skelet a poté naplníme naší vepřovou fáší. Celé kuře poté opět převážeme a poklademe na něj naše bylinkové máslo pro lepší konečnou chuť. Polotovar ideální do trouby.
24,90 Kč/100g
Nadívaná stehna - "řeznická růže" - vyprodáno
Kuřecí stehna vykostíme a poté naplníme naší vepřovou fáší. Stehna poté zabalíme a poklademe syrovou slaninu. Ideální polotovar na pomalé pečení v troubě.
27,90 Kč/100g
Roastbeef z falešné svíčkové - vyprodáno
Marinované falešné svíčkové z našich stářených hovězích čtvrtí. Marinujeme v jednodruhovém koření, naší hořčici a sušených bylinkách, které jsme přes léto nastřádali. Polotovar ideální na zatáhnutí na pánvi a poté dopečení v troubě.
38,90 Kč/100g
Hovězí maso
Na Vánoce pro vás vybouráme stařené maso suchou metodou z Horního Bezděkova a Loužné. Maso u nás visí od 4 do 9 týdnů.
Rib-eye steak - vyprodáno
88,00 Kč/100g
Sirloin steak - vyprodáno
88,00 Kč/100g
Hovězí kýta - ořech - vyprodáno
33,00 Kč/100g
Hovězí kýta - spodní šál
33,00 Kč/100g
Hovězí kližka - vyprodáno
33,00 Kč/100g
Hovězí loupaná plec - vyprodáno
33,00 Kč/100g
Přeštík a český bělouš ze Žihle
Přijďte ochutnat rozdíl...
Vepřová panenka - vyprodáno
31,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k. - přeštík - vyprodáno
23,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k. - bělouš - vyprodáno
23,90 Kč/100g
Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík
23,90 Kč/100g
Vepřový T-bone steak - přeštík
23,90 Kč/100g
Vepřová Krkovice b.k. - přeštík - vyprodáno
23,90 Kč/100g
Vepřová krkovice - bělouš - vyprodáno
23,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k. - přeštík - vyprodáno
19,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k. - bělouš - vyprodáno
19,90 Kč/100g
Vepřová plec b.k. - přeštík
19,90 Kč/100g
Vepřová plec b.k. - bělouš
19,90 Kč/100g
Vepřový bok b.k.
19,90 Kč/100g
Vepřové mleté
18,90 Kč/100g
Vepřové koleno zadní - vyprodáno
11,00 Kč/100g
Vepřové koleno přední - vyprodáno
9,00 Kč/100g
Vepřová nožička
45 Kč/kg
Vepřový lalok b.k.
11,00 Kč/100g
Vepřová žebra - jedná se o střední část žeber bez vnitřní blány
12,90 Kč/100g
Vepřová kůže
5 Kč/kg
Vepřové kosti
zdarma
Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.
Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.
Kuře z Loužné
Trochu jiné kuřecí maso...
Celé kuře (1,9-3kg) - vyprodáno
22,60 Kč/100g
Prsní řízky - vyprodáno
31,90 Kč/100g
Stehna - vyprodáno
21,90 Kč/100g
Křídla - vyprodáno
16,90 Kč/100g
Kostra
11,90 Kč100g
Uzeniny
Jemné párky
Hovězí a vepřové maso vymíchané s vlastním jednodruhovým kořením, mlékem a vejcem. Nárážíme do přírodních skopových střev. Udíme 3 hodiny na bukovém dřevě a poté dovařujeme.
31,90 Kč/100g
Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)
Hovězí a vepřové maso vymíchané s vlastním jednodruhovým kořením. Přidány Jalapeňos papričky a trocha čedaru. Narážíme do přírodních skopových střev. Udíme 4 hodiny na bukovém dřevě.
31,90
Kč/100g
Vídeňské uzenky
Ku přípravě vídeňských párků použijeme 1 dílu telecího masa (my použijeme mladého býka do 2 let plemene ČESTR a Angus) a 1 dílu vepřového masa. Vezmeme tedy na 10 kg směsi 5 kg telecího masa ze všech částí a 5 kg z prorostlého pupíčku, plece, krku, kýty atd. Obojí maso překrájíme, hrubě polejeme vodou as 1/2l, dáme 350g kuchyňské soli, 15 g luč. čistého salpetru, 25g přáškového cukru, 30g bílého pepře, 10 g koriandru, 2 stroužky šalotek a 1 stroužek utřeného česneku. Hrubou sekánku tímto dobře promísíme, uložíme do škopku, povrch pokryjeme víkem a dáme do studené místnosti, asi na 2-3 dny úplně vychladnouti a prokřehnouti. Nyní necháme směs projíti kutrem, nasadíme jemnou, 3mm dírkovou desku, ostrý křížový nůž a stroj pevně utáhneme, aby byl řez snažší. Hnětením a "štosováním" připravíme směs v pevnou vazkou hmotu a je-li třeba, přilejeme vody, opět ji zamísíme, až posléze přidáme 3kg teple tlušeného prátu, aby směs nabyla určitého vazu. Zkušený pozná jakost masa. Takto upravenou sekánku narážíme do prostředně širokých střívek močených v umělém solném moku. Párky necháme asi 3 hodiny sušiti na vzduchu, pak rozděláme pod udírnou jasný oheň a kreosotový dým vyvaneme. Jakmile udírna jest zahřáta teplým plamenem, vkládáme párky do udírny a nepřetržitě udíme. Za 3/4 hodiny dostávají párky světležlutou barvu. Nyní je po jedné půlce klademe do horké vody k utužení. Pak je opláchneme v teplé vodě a věšíme na čisté hůlky.
31,90 Kč/100g
Klobása od Aulických
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
31,90 Kč/100g
Klobása Jalapeno-čedar
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni.
31,90 Kč/100g
Klobása syrečkovo-pivní
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením . Přidáváme polotmavé pivo ze Zichovce a jihočeský Romadur. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
31,90 Kč/100g
Šunková klobása
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
31,90 Kč/100g
Tlačenka
Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.
24,90 Kč/100g
Jaternice
Vepřové játra, laloky a droby, vařené a rozsekané s naší řeznickou buchtou, kterou si pečeme. Celou směs podléváme silným vývarem a kořeníme jednodruhovým kořením. Poté plníme do vepřových střev a špejlujeme. Česká klasika v našem podání.
19,90 Kč/100g
Jelita
Vepřová krev, kroupy a vařené laloky, které společně zamícháme a rozsekáme na hrubší směs. Přidáváme škvarky a smaženou cibulku. Poté ji kořeníme jednodruhovým kořením, podlejeme silným vývarem a narážíme do vepřových střev, které na každém konci špejlujeme.
19,90 Kč/100g
Řeznický sulc
Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.
14,50 Kč/100g
Vepřové sádlo škvařené
Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně.
15,90 Kč/100g
Vepřová paštika
Vepřová a hovězí játra, vepřové laloky vymíchané s jednodruhovým kořením do jemna. Přidáváme trochu whiskey. Poté směs naplníme do forem, které vykládáme slaninou a polosuchou kýtou s tukovým krytím. Poté pozvolna zapékáme. Celé dílo necháme vychladnout a je připraveno k servisu.
24,90 Kč/100g
Smoke and Dry series
Sušená klobáska
Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu.
49,90 Kč/100g
Artisan Products
Uzený bůček
Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).
31,90 Kč/100g
Uzená masa
Uzeno "starou cestou"
Uzený špek z mangalice
Vysoký vepřový špek s kůží naložený na 3 týdny do soli, uzený až 12 hodin na bukovém dřevě.
22,90 Kč/100g
Uzený sýr s ořechy
Uzený sýr s nastrouhanými ořechy či sušeným medvědím česnekem. Zauzen v punčoše 12 hodin na bukovém dřevě.
31,90
Kč/100g
Polotovary
Masové koule s parmazánem
Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem.
27,90
Kč/100g
Sekaná (mletá)
Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko, housky a česnek. Jedná se o syrový polotovar.
21,90
Kč/100g
Hovězí burger
Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril.