Na vitríně tento týden

Děláme to jinak! 

BIO přeštík ze Sasova

7 dní odvěšený čuník pro ještě lepší chuť a jemnost masa

Vepřová krkovice b.k.

49,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k.

49,90 Kč/100g

Vepřová plec b.k.

49,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k.

49,90 Kč/100g

BIO párky bez dusitanové soli

BIO vepřové maso rozemeleme na jemno,  a poté vykutrujeme s jednodruhovým kořením a čerstvou petrželkou. Směs narážíme do skopových střívek, ručně zamotáme, a poté lehce zauzujeme. Párky dovaříme a prudce schladíme. 

44,90 Kč/100g

Grill season a polotovary na pečení 

Vypadá to na jednu z posledních nabídek polotovarů na grill...

Sous-vide kolena

Vepřové koleno nasolíme a opepříme. Přidáme kmín, cibuli a česnek a dílo zavakuujeme. Kolena táhneme přes noc do rozpadnutí načež zprudka chladíme. Ideální polotovar do trouby na upečení. (1 hodina pozvolna na 100 stupňů (prohřátí masa), a poté cca. 30 minut 180 stupňů na kůrku). 

25,90 Kč/100g

Butcher "cup cake"

Tenhle produkt chceme představit na 1. řeznických válkách 11. října. Jedná se o 200g mletého ochuceného vepřového masa, omotaného vepřových bůčkem. Poté na vrch poklademe odobu z listového těsta, fermentovaný kampotský pepř a snítek rozmarýnu. Ideální polotovar na pečení. 

31,90 Kč/100g

Španělský ptáček

5 týdnů stařené hovězí kýty nařežeme na plátky a poté plníme okurkou, vejcem, špekem, párkem, hořčicí a jednodruhovým kořením. Maso převážeme motouzem a je hotovo. Ideální polotovar jako základ na českou klasiku. 

36,00 Kč/100g

Marinovaná pečene a krkovice

Vepřové pečeně a krkovice nakrájíme na silnější plátky a poté marinujeme ve španělském olivovém oleji, soli, čerstvým tymiánem, rozmarýnem, česnekem a barevným kampotským pepřem. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev. 

31,90 Kč/100g

Vepřová pečeně rolovaná s čerstvými bylinakami

Vepřové pečeně pokrájíme na cca. 1 - 1,5 kg velké kusy, které poté rozřízneme a plníme čerstvými bylinkami, citrónovou kůrou a jednodruhovým kořením. Poté zpět pečeně zarolujeme a převážeme. Ideální polotovar do trouby na pečení. Na pečeni necháváme menší vrstvu tuku pro lepší chuťový zážítek. 

31,90 Kč/100g

Naše bůčková roláda vol. 2 (více libová)

Vybíráme libovější vepřové bůčky, které poté stáhneme z kůže a plníme hořčicí, naším párkem, jednodruhovým kořením a okurkou. Ideální polotovar na pečení. 

31,90 Kč/100g

Naše Porchetta

Nyní už naše klasika. Pečeně zarolovaná v bůčku, do které dáváme spoustu čerstvých bylinek a citrónové kůry, olivového oleje a česneku. Polotovar je ideální do trouby.

Vyjměte porchettu z lednice 1 hodinu před samotným pečením. Před vložením porchetty do trouby lehce protřete kůži solí. Rozpalte troubu na 220 stupňů a vložte porchettu na 25 minut. Poté stáhněte teplotu na 150 stupňů a pečte 2,5 - 3,5 hodiny podle velikosti (můžete přikrýt alobalem). Na závěr sejměte alobal z pekáče a dopečte kůrku (180 stupňů po dobu cca 20 minut). Vyjměte porchettu z pekáče a před krájením nechte 10 minut odpočinout. 

31,90 Kč/100g

Masové koule s parmazánem

Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem. Poté tvarujeme koule o hmotnosti cca. 250g. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril. 

31,90 Kč/100g

Mletá sekaná 

Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar vhodný do trouby. 

25,90 Kč/100g

Bavorská sekaná

Hovězí a vepřové maso semeleme na jemno, a poté vyšleháme na kutru do velmi jemné struktury s jednodruhovým kořením, cibulkou, česnkekem, mlékem a strouhankou. Ideální polotovar do trouby na pečení. 

25,90 Kč/100g

Hovězí burger 

Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Maso je osolené a je přidám kampotský pepř. Ze směsi poté připravujeme "puky" o hmotnosti cca. 250g. Ideální do trouby na pánev či na gril.

29,90 Kč/100g

BBQ pork belly

Vepřový bok stáhneme z kůže, vykostíme, a poté nakrájíme na slabé plátky. Ty marinujeme v naší BBQ omáčce. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev. 

31,90 Kč/100g

Přeštík od pana Stehlíka a Bělouš z Plané

Tohodle čuníka jsme nechali 5 dní ve visu. 

Vepřová panenka 

34,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k.

29,90 Kč/100g

Vepřová pečeně - steak s kostí

29,90 Kč/100g

Vepřový T-bone steak 

29,90 Kč/100g

Vepřová Krkovice b.k. 

29,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. 

25,90 Kč/100g

Vepřová plec b.k. 

25,90 Kč/100g

Vepřový bok b.k.

25,90 Kč/100g

Vepřové mleté

22,90 Kč/100g

Vepřové koleno zadní 

14,00 Kč/100g

Vepřové koleno přední 

12,00 Kč/100g

Vepřová nožička

45 Kč/kg

Vepřový lalok b.k.

11,00 Kč/100g

Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána

9,90 Kč/100g

Vepřová kůže 

10 Kč/kg

Vepřové kosti

zdarma

Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.  

Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.  

Kuřecí maso z Loužné

Trochu jiné kuřecí maso...

Kuře (2-3 kg) 

23,90 Kč/100g

Kuřecí prsa 

35,90 Kč/100g

Kuřecí stehna 

24,90 Kč/100g

Kuřecí křídla 

18,90 Kč/100g

Kuřecí kostra 

12,90 Kč/100g

Uzeniny

Jemné špekáčky

Hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením a hřbetním sádlem. Celou směs plníme do hovězích střev a poté zauzujeme na ohni. Po zauzení špekáčky vaříme a poté šokově chladíme a připravujeme k expedici. 

29,90 Kč/100g

Polosuchý turista

Hovězí a vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme s jednodruhovým kořením. Plníme do užších hovězích střev a poté zauzujeme na jasném plameni. Na závěr salámky dovařujeme na jádro. 

34,90 Kč/100g

Jemné párky 

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme. 

34,90 Kč/100g

Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni. 

34,90 

Kč/100g

Klobása od Aulických

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni. 

34,90 Kč/100g

Klobása Jalapeno-čedar

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni. 

34,90 Kč/100g

Šunková klobása

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.

34,90 Kč/100g

Klobása s ořechem a švestkou macerovanou v šípkovém vermutu

Hovězí a vepřové maso nasolíme a necháme do druhého dne proležet. Poté semeleme a vymícháme s jednodruhovým kořením, vlašským ořechem a sušenou švestkou macerovanou ve vermutu. Směs narazíme do vepřových střev a dílo uložíme do druhého dne do lednice. Dalšího dne klobásy udíme nejprve na osušení jasným plamenem, a poté zauzujeme jasným dýmem do úplného prohřátí na jádro. 

34,90 Kč/100g

Tlačenka

Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.

29,90 Kč/100g

Řeznický sulc

Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.  

21,90 Kč/100g

Vepřové sádlo škvařené 

Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně. 

18,90 Kč/100g

Játrová paštika vepřová

Vepřové maso svaříme a poté rozemeleme na jemno s vepřovými játry. Do paštiky přidáváme jednodruhové koření, alkohol a silný vepřový vývar. Poté plníme do forem a zavařujeme. Zdobíme slaninou, uzeným lalokem či ovocem.

29,90 Kč/100g

Jaternice vol.2

Jaternice vyhotovujeme z vařených vepřových laloků a pupků, vepřových plic a jater. Do rozsekaného masa přidáváme vlastní řeznickou buchtu a poté kořeníme jednodruhovým kořením. Směs zaléváme silným vývarem. Jaternice plníme do vepřových střev a špejlujeme, poté vaříme a chladíme. 

23,90 Kč/100g

Jelita

Jelita vyhotovujeme z vařených vepřových laloků a pupků. Přidáváme vepřovou krev a kroupy. Poté vše zalijeme silným vývarem a kořeníme jednodruhovým kořením. Směs plníme do vepřových střev a špejlujeme, poté vaříme a zchlazujeme. 

23,90 Kč/100g

Smoke and Dry series

Sušená klobáska - vyprodáno

Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu. 

49,90 Kč/100g

Sušený salámek s parmazánem - vyprodáno

Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme s parmazánem a jednodruhovým kořením. Poté salámky necháme odpočinout a udíme 24 hodin studeným kouřem. Salámek poté vyvěsíme a necháme 5 týdnů odvěšet. 

49,90 Kč/100g

Náš lovečák - vyprodáno

Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme s jednodruhovým kořením. Poté salámky narážíme do hovězích deníků a necháme odpočinout. Udíme 12 hodin studeným kouřem a sušíme cca 21 dní na vzduchu. 

42,90 Kč/100g

Artisan Products

Uzený bůček - vyprodáno

Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).

31,90 Kč/100g

Uzená masa

Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet. 

Uzený bůček 

Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy. 

34,90 Kč/100g

Uzená krkovice a pečeně

Vepřovou krkovici a pečeni hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Krkovice a pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.

34,90 Kč/100g

Uzený špek 

Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin. 

24,90 Kč/100g

Uzený sýr

Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni. 

34,90 Kč/100g