
Na vitríně tento týden
Děláme to jinak!
6 týdnů stařený býk z Hyršova a 5 týdnů stařená jalovice z Horního Bezděkova
T-bone steak - vyprodáno
88,00 Kč/100g
Porterhouse steak - vyprodáno
88,00 Kč/100g
I-bone steak
88,00 Kč/100g
Cote de boeuf
88,00 Kč/100g
Rib-eye steak - vyprodáno
88,00 Kč/100g
Sirloin steak - vyprodáno
88,00 Kč/100g
Rump steak - vyprodáno
49,00 Kč/100g
Top blade steak - vyprodáno
39,90 Kč/100g
Hovězí kýta - ořech - vyprodáno
36,00 Kč/100g
Hovězí kýta- spodní šál
36,00 Kč/100g
Hovězí kližka - vyprodáno
33,00 Kč/100g
Grill season a polotovary na pečení
Masové placičky chilli a čedarem
Vepřové a hovězí maso semeleme na jemno a poté přidáme čedar na jemno a chilli papričky. Směs okořeníme a poté tvarujeme cca. 200g placičky. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev.
31,90 Kč/100g
Španělský ptáček
Stařenou hovězí kýtu pokrájíme na plátky a poté naklepeme. Plníme vejcem, okurkou, párkem, špekem a hořčicí. Okořeníme a převážeme. Ideální polotovar jako základ na českou klasiku.
36,00 Kč/100g
Kuřecí satay
Loužecké kuřecí prsní řízky nařežeme na kostky a marinujeme ve směsi kokosového mléka, kari pasty, sojové omáčce, třtinového cukru, kurkumy a jednodruhového koření. Ideální na gril, pánev či do trouby. Podávejte s arašídovou omáčkou.
35,90 Kč/100g
"Lolipop" z vepřové pečeně s parmskou šunkou a citrónovým glazé
Vepřovou pečeně začistíme a poté naplníme jako roládu, kterou poté nařežeme na slabší kolečka a propíchneme špejlí. Pečeně plníme parmskou šunkou. Jednotlivé "lízátka" poté potřeme citrónovým glazé (olivový olej, med, citrónová šťáva a kůra, lehce česneku). Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev.
31,90 Kč/100g
Krkovice a pečeně v medovo-hořčičné marinádě
Vepřové pečeně a krkovice pokrájíme na plátky a poté okořeníme. Poté marinujeme v jizerskohorksém medu a hořčici s kampotským pepřem. Ideální polotovar na gril do trouby či na pánev.
31,90 Kč/100g
Salsiccia z přeštíka
Vepřové maso semeleme na hrubo, okořeníme solí a kampotským pepřem. Narážíme do skopových střev. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril.
31,90 Kč/100g
Norimberská grilovací klobása
Vepřové maso semeleme na hrubo, okořeníme a poté vymícháme do jemnější struktury. Přidáváme čerstvou meduňku. Narážíme do skopových střev. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril.
31,90 Kč/100g
Marinovaná pečene a krkovice
Vepřové pečeně a krkovice nakrájíme na silnější plátky a poté marinujeme v portugalském olivovém oleji, soli, čerstvým tymiánem, rozmarýnem, česnekem a barevným kampotským pepřem. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev.
31,90 Kč/100g
Masové koule s parmazánem
Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem. Poté tvarujeme koule o hmotnosti cca. 250g. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril.
31,90 Kč/100g
Mletá sekaná
Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar vhodný do trouby.
25,90 Kč/100g
Bavorská sekaná
Hovězí a vepřové maso semeleme na jemno a poté vymícháme do jemna s jednodruhovým kořením, cibulí, česnekem, mlékem a strouhankou. Ideální polotovar do trouby.
25,90 Kč/100g
Hovězí burger
Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Maso je osolené a je přidám kampotský pepř. Ze směsi poté připravujeme "puky" o hmotnosti cca. 250g. Ideální do trouby na pánev či na gril.
29,90 Kč/100g
Teriyaki bok na plátky
Vepřové bůčky pokrájíme na slabé plátky a poté marinujeme v naší teriyaki omáčce (čerstvý zázvor, sezamový olej, šalotka, vinný ocet, voda, sojová omáčka, třtinový cukr, česnek). Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev.
31,90 Kč/100g
Přeštík ze Žihle a Bělouš z Plané
Vepřová panenka
34,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k.
29,90 Kč/100g
Vepřová pečeně - steak s kostí
29,90 Kč/100g
Vepřový T-bone steak - vyprodáno
29,90 Kč/100g
Vepřová Krkovice b.k.
29,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřová plec b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřový bok b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřové mleté
22,90 Kč/100g
Vepřové koleno zadní
14,00 Kč/100g
Vepřové koleno přední
12,00 Kč/100g
Vepřová nožička
45 Kč/kg
Vepřový lalok b.k.
11,00 Kč/100g
Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána
9,90 Kč/100g
Vepřová kůže
10 Kč/kg
Vepřové kosti
zdarma
Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.
Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.
Kuřecí maso z Loužné
Trochu jiné kuřecí maso...
Kuře (2-3 kg) - vyprodáno
23,90 Kč/100g
Kuřecí prsa - vyprodáno
35,90 Kč/100g
Kuřecí stehna - vyprodáno
24,90 Kč/100g
Kuřecí křídla
18,90 Kč/100g
Kuřecí kostra
12,90 Kč/100g
Uzeniny
Jemné špekáčky
Hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením a hřbetním sádlem. Celou směs plníme do hovězích střev a poté zauzujeme na ohni. Po zauzení špekáčky vaříme a poté šokově chladíme a připravujeme k expedici.
29,90 Kč/100g
Párky s goudou
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením a goudou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
34,90 Kč/100g
Jemné párky
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
34,90 Kč/100g
Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni.
34,90
Kč/100g
Klobása od Aulických
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
34,90 Kč/100g
Klobása Jalapeno-čedar
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni.
34,90 Kč/100g
Šunková klobása
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
34,90 Kč/100g
Klobása s ořechy a macerovanou švestkou v rumu
Hovězí a vepřové maso nasolíme a necháme do druhého dne proležet. Poté semeleme a vymícháme s jednodruhovým kořením, vlašskými ořechy a sušenými švestkami, které na 2 dny namočíme do karibského rumu. Klobásky narazíme do vepřových střev a dílo uložíme do druhého dne do lednice. Dalšího dne klobásy udíme nejprve na osušení jasným plamenem, a poté zauzujeme jasným dýmem do úplného prohřátí na jádro.
34,90 Kč/100g
Tlačenka
Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.
29,90 Kč/100g
Řeznický sulc
Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.
21,90 Kč/100g
Vepřové sádlo škvařené
Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně.
18,90 Kč/100g
Játrová paštika vepřová
Vepřové maso svaříme a poté rozemeleme na jemno s vepřovými játry. Do paštiky přidáváme jednodruhové koření, alkohol a silný vepřový vývar. Poté plníme do forem a zavařujeme. Zdobíme slaninou, uzeným lalokem či ovocem.
29,90 Kč/100g
Smoke and Dry series
Sušená klobáska - vyprodáno
Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu.
49,90 Kč/100g
Sušený salámek s parmazánem - vyprodáno
Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme s parmazánem a jednodruhovým kořením. Poté salámky necháme odpočinout a udíme 24 hodin studeným kouřem. Salámek poté vyvěsíme a necháme 5 týdnů odvěšet.
49,90 Kč/100g
Náš lovečák - vyprodáno
Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme s jednodruhovým kořením. Poté salámky narážíme do hovězích deníků a necháme odpočinout. Udíme 12 hodin studeným kouřem a sušíme cca 21 dní na vzduchu.
42,90 Kč/100g
Artisan Products
Uzený bůček - vyprodáno
Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).
31,90 Kč/100g
Uzená masa
Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet.
Uzený bůček
Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
34,90 Kč/100g
Uzená krkovice a pečeně
Vepřovou krkovici a pečeni hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Krkovice a pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
34,90 Kč/100g
Uzený špek
Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin.
24,90 Kč/100g
Uzený sýr
Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni.