
Na vitríně tento týden
Děláme to jinak!
Grill season a polotovary na pečení
Kuřecí prsa na kostky obalená v jogurtu a bylinkách - vyprodáno
Kuřecí prsa z Loužné pokrájíme na kostky a poté marinujeme v bílém jogurtu, jednodruhovém koření (paprika, skoříce, mletý kmín, sůl, kampotský pepř, koriandr mletý), citrónové kůře a šťávě, čerstvém zázvoru, koriandru a česneku. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev.
34,90 Kč/100g
Whiskey BBQ křídla
Kuřečí křídla z Loužné obalíme v naší Whiskey BBQ omáčce. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev.
21,90 Kč/100g
Plněná kuřecí stehna
Kuřecí stehna z Loužné vykostíme a poté plníme masovou fáší vyhotovenou z vepřového masa, čerstvých bylinek a jednodruhového koření. Ideální polotovar do trouby či na gril.
29,90 Kč/100g
Špíz z kuřecích prsou, halloumi sýru a zeleniny - vyprodáno
Kuřecí prsa z loužné pokrájíme na kostky a poté marinujeme v soli, kampotském pepři, olivovém oleji a černém česneku. Maso poté se sýrem halloumi a zeleninou napícháme na špejle. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev.
34,90 Kč/100g
Italská salsiccia s bazalkou, rajčetem a mozzarellou
Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme s rajčetem, mozzarellou a bazalkou. Přidáme sůl a kampotský pepř. Narážíme do užších skopových střev. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril.
29,90 Kč/100g
Grilovací klobása s bazalkou a barevným pepřem
Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme se solí, barevným pepřem a čerstvou bazalkou. Narážíme do užších skopových střev. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril.
29,90 Kč/100g
Salsiccia s vínem
Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme se solí, kampotským pepřem a vínem. Narážíme do užších skopových střev. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril.
29,90 Kč/100g
Marinovaná pečene a krkovice
Vepřové pečeně a krkovice nakrájíme na silnější plátky a poté marinujeme v portugalském olivovém oleji, soli, čerstvým tymiánem, rozmarýnem, česnekem a barevným kampotským pepřem. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev.
29,90 Kč/100g
Masové koule s parmazánem
Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem.
29,90 Kč/100g
Mletá sekaná
Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar.
23,90 Kč/100g
Sous vide vepřové koleno na černém pivě
Vepřová kolena marinovaná v soli, pepři, kmínu, česneku podlijeme černým pivem a poté necháme 1 den uležet. Kolena hodíme do vakua a poté táhneme přes noc sous-vide metodou. Ideální polotovar do trouby, kdy je vhodné koleno prohřát cca. 1 hodinu na 100 stupňů a poté na 180 stupňů dopéci na zlatavou a křupavou kůrku.
23,90 Kč/100g
Buřty na pivě
Klasické buřty na pivě, které vakuujeme po 4 porcích. Jídlo stačí pouze ohřát a je připravené k jídlu.
29,90 Kč
Hovězí burger
Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril.
29,90 Kč
Whiskey BBQ belly - vyprodáno
Vepřové bůčky pokrájíme na slabé plátky a poté marinujeme v naší BBQ omáčce s příchutí whiskey. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev.
29,90 Kč/100g
Přeštík a český bělouš ze žihle
Přijďte ochutnat rozdíl...
Vepřová panenka - vyprodáno
34,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k. - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřový T-bone steak - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřová krkovice b.k. - přeštík - vyprodáno
25,90 Kč/100g
Vepřová Krkovice b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k. - vyprodáno
22,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k. - přeštík - vyprodáno
22,90 Kč/100g
Vepřová plec b.k. - vyprodáno
22,90 Kč/100g
Vepřový bok b.k.
22,90 Kč/100g
Vepřové mleté
22,90 Kč/100g
Vepřové koleno zadní
14,00 Kč/100g
Vepřové koleno přední
12,00 Kč/100g
Vepřová nožička
45 Kč/kg
Vepřový lalok b.k.
11,00 Kč/100g
Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána
9,90 Kč/100g
Vepřová kůže
10 Kč/kg
Vepřové kosti
zdarma
Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.
Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.
Kuřecí maso z Loužné
Trochu jiné kuřecí maso...
Kuře (2-3 kg) - vyprodáno
22,60 Kč/100g
Kuřecí prsa - vyprodáno
31,90 Kč/100g
Kuřecí stehna
21,90 Kč/100g
Kuřecí křídla - vyprodáno
16,90 Kč/100g
Kuřecí kostra
11,90 Kč/100g
Uzeniny
Jemné špekáčky
Hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením a hřbetním sádlem. Celou směs plníme do hovězích střev a poté zauzujeme na ohni. Po zauzení špekáčky vaříme a poté šokově chladíme a připravujeme k expedici.
27,90 Kč/100g
Jemné párky
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
33,90 Kč/100g
Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni.
33,90
Kč/100g
Klobása od Aulických
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Klobása Jalapeno-čedar
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Šunková klobása
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Klobása syrečkovo-pivní
Hovězí a vepřové maso semeleme na hrubo a poté vysekáme s jednodruhovým kořením, řemeslným pivem a romadurem. Narážíme do vepřových střev a poté udíme na ohni 6-8 hodin jasným plamenem.
33,90 Kč/100g
Tlačenka
Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.
24,90 Kč/100g
Řeznický sulc
Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.
14,50 Kč/100g
Vepřové sádlo škvařené
Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně.
15,90 Kč/100g
Játrová paštika vepřová
Vepřové maso svaříme a poté rozemeleme na jemno s vepřovými játry. Do paštiky přidáváme jednodruhové koření a silný vepřový vývar. Poté plníme do forem a zavařujeme. Zdobíme slaninou, uzeným lalokem či ovocem.
24,90 Kč/100g
Smoke and Dry series
Sušená klobáska - vyprodáno
Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu.
49,90 Kč/100g
Sušený salámek s parmazánem - vyprodáno
Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme s parmazánem a jednodruhovým kořením. Poté salámky necháme odpočinout a udíme 24 hodin studeným kouřem. Salámek poté vyvěsíme a necháme 5 týdnů odvěšet.
49,90 Kč/100g
Náš lovečák - vyprodáno
Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme s jednodruhovým kořením. Poté salámky narážíme do hovězích deníků a necháme odpočinout. Udíme 12 hodin studeným kouřem a sušíme cca 21 dní na vzduchu.
42,90 Kč/100g
Artisan Products
Uzený bůček - vyprodáno
Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).
31,90 Kč/100g
Uzená masa
Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet.
Uzený bůček
Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
33,90 Kč/100g
Uzená krkovice a pečeně
Vepřovou pečeni a krkovici hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Pečeně a krkovice se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
33,90 Kč/100g
Uzený špek
Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin.
24,90 Kč/100g
Uzený sýr
Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni.