
Na vitríně tento týden
Děláme to jinak!
Sezóna medvědího česneku
Salsiccia s medvědím česnekem
Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vysekáme do jemna s pestem z medvědího česneku, solí a kampotským pepřem. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev.
29,90 Kč/100g
Bůčková roláda s medvědím česnekem
Vybrané libovější boky zbavíme kůže a poté nařežeme na čtverce, které potřeme pestem z medvědího česneku, zasypeme solí, pepřem a přidáme lehce čerstvého chilli. Vše zasypeme citronovou kůrou a zamotáme. Ideální polotovar do trouby na pomalé pečení.
29,90 Kč/100g
Lolipop chops z vepřové pečeně - pesto z medvědího čenseku
Vepřové pečeně vykostíme a poté rozřežeme na slabé pláty, které poté naplníme pestem z medvědího česneku, solí a pepřem. Tyto pláty poté zabalíme a rozřežeme na slabé kolečka, která propíchneme špejlí. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril.
29,90 Kč/100g
Uzená klobáska s medvědím česnekem a kampotským barevným pepřem
Hovězí a vepřové maso rozemeleme na hrubo a poté vymícháme s jednodruhovým kořením, kampotským barevným pepřem a pestem z medvědího česneku. Poté klobásy udíme 8 hodin do úplného vyuzení.
33,90 Kč/100g
Terina s medvědím česnekem
Vepřové hlavy, kolena, plece a nožičky necháme rozvařit do měkka a poté roztrháme a zamícháme s jednodruhovým kořením, medvědím česnekem, trochou petrželky a jarní cibulky. Poté vše nandáme do forem a znovu zavaříme. Ideální k dobrému chlebu a hořčici.
24,90 Kč/100g
Polotovary
Sous - vide kolena na cibulce, česneku a pivě
Vepřová kolena nasolíme, posypeme kmínem, pepřem, česnekem, cibulkou a zalijeme černým pivem. Poté necháme 1 den odležet a přes noc vaříme metodou sous-vide do rozpadnutí. Ideální polotovar do trouby, přičemž je důležité koleno nejdříve v horké vodě či troubě prohřát (cca. 1 hodinu) a poté dopéci na kůrku.
23,90 Kč/100g
Plněná kuřecí stehna
Kuřecí stehna vykostíme a poté plníme naší masovou fáší z bylinek, jednodruhového koření, soli a pepře. Po stranách stehna obalíme slaninou. Ideální polotovar na pečení do trouby.
29,90 Kč/100g
Marinovaná vepřová krkovice a pečeně
Vepřové krkovice a pečeně nařežeme na silnější plátky a poté marinujeme v olivovém oleji, čerstvých bylinkách, soli, kampotském pepři a česneku. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev.
29,90 Kč/100g
Bun-cha pork belly
Vykostíme vepřové libovější bůčky, stáhneme z kůže a poté nakrájíme na slabé plátky. Tyto plátky poté osolíme, opepříme a obalíme v naší Bun-cha marinádě. Ideální polotovar do trouby, na gril či na pánev.
29,90 Kč/100g
Masové koule s parmazánem
Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem.
29,90 Kč/100g
Mletá sekaná
Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar.
23,90 Kč/100g
Hovězí burger
Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril.
29,90 Kč
Přeštické prase ze statku Opatov
Jedná se o mikro chov prasat (do 30 ks), kde je o ně velmi dobře postaráno!
Vepřová krkovice bk.
29,90 Kč/100g
Vepřová pečeně bk.
29,90 Kč/100g
Vepřová kýta bk.
25,90 Kč/100g
Vepřová plec bk.
25,90 Kč/100g
Vepřový bok bk.
25,90 Kč/100g
Přeštík a český bělouš ze žihle
Přijďte ochutnat rozdíl...
Vepřová panenka - vyprodáno
34,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k. - přeštík - vyprodáno
25,90 Kč/100g
Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřový T-bone steak - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřová krkovice b.k. - přeštík - vyprodáno
25,90 Kč/100g
Vepřová Krkovice b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k.
22,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k. - přeštík - vyprodáno
22,90 Kč/100g
Vepřová plec b.k.
22,90 Kč/100g
Vepřový bok b.k.
22,90 Kč/100g
Vepřové mleté
22,90 Kč/100g
Vepřové koleno zadní
14,00 Kč/100g
Vepřové koleno přední
12,00 Kč/100g
Vepřová nožička
45 Kč/kg
Vepřový lalok b.k.
11,00 Kč/100g
Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána
9,90 Kč/100g
Vepřová kůže
10 Kč/kg
Vepřové kosti
zdarma
Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.
Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.
Kuřecí maso z Loužné
Trochu jiné kuřecí maso...
Kuře (2-3 kg) - vyprodáno
22,60 Kč/100g
Kuřecí prsa - vyprodáno
31,90 Kč/100g
Kuřecí stehna
21,90 Kč/100g
Kuřecí křídla
16,90 Kč/100g
Kuřecí kostra
11,90 Kč/100g
Uzeniny
Jemné špekáčky
Hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením a hřbetním sádlem. Celou směs plníme do hovězích střev a poté zauzujeme na ohni. Po zauzení špekáčky vaříme a poté šokově chladíme a připravujeme k expedici.
27,90 Kč/100g
Naše mortadella
Hovězí a vepřové maso semleté na jemno, které vykutrujeme s jednodruhovým kořením. Do směsi poté vmícháme kostky hřbetního sádla a pistácie. Směs narážíme do úzkých hovězích střev a poté udíme na ohni 4 hodiny, načež dovařujeme na jádro.
33,90 Kč/100g
Náš turista
Hovězí a vepřové maso semleté na hrubou a poté vykutrované s jednodruhovým kořením. Narážíme do úzkých hovězích střev a poté udíme 8 hodin na ohni a dovařujeme na jádro.
33,90 Kč/100g
Jemné párky
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
33,90 Kč/100g
Párky s goudou
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením a goudou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
33,90 Kč/100g
Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni.
33,90
Kč/100g
Klobása od Aulických
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Klobása Jalapeno-čedar
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Šunková klobása
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Syrečkovo - pivní klobása
Hovězí a vepřové maso nasolíme a necháme do druhého dne proležet. Poté semeleme a vymícháme s jednodruhovým kořením, zichovickým pivkem a romadurem. Klobásky narazíme do vepřových střev a dílo uložíme do druhého dne do lednice. Dalšího dne klobásy udíme nejprve na osušení jasným plamenem, a poté zauzujeme jasným dýmem do úplného prohřátí na jádro.
33,90 Kč/100g
Tlačenka
Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.
24,90 Kč/100g
Řeznický sulc
Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.
14,50 Kč/100g
Vepřové sádlo škvařené
Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně.
15,90 Kč/100g
Zabijačková paštika
Tento týden uděláme naší starou paštiku z vepřových laloků a jater. Přidáváme skoříci a jednodruhové koření. Plníme do forem (vyložených špekem) a také do úmělých střev a převazujeme na jednotlivé buřtíky.
24,90 Kč/100g
Smoke and Dry series
Sušená klobáska - vyprodáno
Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu je tento týden pustíme na scénu.
49,90 Kč/100g
Salámek s parmazánem
Vepřové maso semleté na hrubo a poté vymíchané s parmazánem, solí, pepřem a startovací kulturou. Poté plníme do hovězích střev a udíme 24 hodin studeným kouřem. Salámky sušíme cca. 6 týdnů. Krájíme na tenké plátky.
49,90 Kč/100g
Artisan Products
Uzený bůček - vyprodáno
Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).
31,90 Kč/100g
Uzená masa
Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet.
Uzený bůček
Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
33,90 Kč/100g
Uzená kýta
Vepřovou kýtu hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
33,90 Kč/100g
Uzený špek
Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin.
24,90 Kč/100g
Uzený sýr
Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni.