
Na vitríně tento týden
Děláme to jinak!
Svatomartinská husa z volného chovu statek Opatov
Svatomartinská husa
Po domluvě prodáváme i 1/2 husy. Husy mají v průměru 4-5,5 kg. Jedná se o volný chov od našeho dodavatele Miloše ze statku Opatov.
36,00 Kč/100g
Polévky do skla
Drůbeží vývar
Kuřecí kostry z Loužné jsme nechali 24 hodin pomalu táhnout s kořenovou zeleninou, a poté přecedili a znovu zavařili. Ideální jako základ na silný domácí vývar. Trvanlivost 14 dní v lednici.
140 Kč/0,75l
Prdelačka
Klasická zabijačková polévka s kroupami. Věříme, že se nám povede vymíchat krásnou a krémově hustou prdelačku, kterou vyrábíme z hustého vepřového vývaru, krve, jednodruhového koření a krup. Prdelačku plníme do láhví a zavařujeme. Trvanlivost 7 dní v lednici.
120 Kč/0,75l
Polotovary na pečení a na pánev
Holandský řízek
Vepřové maso semleté s jednodruhovým kořením, goudou, petrželkou, vejcem a mlékem. Z této směsi tvarujeme "puky" o velikosti cca. 200g, které poté obalujeme v trojobale. Ideální polotovar na pánev či do trouby.
31,90 Kč/100g
Roláda z krovice plněná masovou fáší (cca 1,3-1,6 kg/ks)
Vepřové krkovice rozřízneme a poté naplníme vepřovou masovou fáší semletou do jemna s bylinkami a jednodruhovým kořením. Ideální polotovar na pečení do trouby pro dlouhé podzimní večery. Pro vyšší slanost osolit shora.
31,90 Kč/100g
Plněná kuřecí stehna (cca. 300g/ks)
Loužecké kuřecí stehna vykostíme, a poté plníme masovou fáší vyhotovenou z hovězího a vepřového masa, jednodruhového koření a čerstvých bylinek. Ideální polotovar na pomalé pečení do trouby. Pro vyšší slanost lze osolit shora.
31,90 Kč/100g
Vinná klobása
Hovězí a vepřové maso semleté na jemno a poté vymíchané do jemna s jednodruhovým kořením, žemlí, smetanou, mlékem, whiskey, vínem a citrónovou kůrou. Plníme do skopových střev. Ideální polotovar na pánev či do trouby.
29,90 Kč/100g
Pečeně plněná parmskou šunkou a hermelínem (cca. 300g/ks)
Odvěšené vepřové pečeně zbavíme tuku a poté nařízneme "2 plátky do tvaru srdce", které okořeníme a naplníme parmskou šunkou a hermelínem. Poté navrch poklademe plátky slaniny a převážeme motouzem. Ideální polotovar na pomalé pečení do trouby.
31,90 Kč/100g
Sous vide bok (cca. 1 kg/balení)
Vepřový bok z bělouše pokrájíme na kostky o velikosti cca. 0,5 kg, a poté zasypeme cibulkou, česnekem, jednodruhovým kořením a zalijeme silným pivem. Takto bůčky táhneme přes noc metodou sous-vide. Ideální polotovar na upečení do trouby (nechat 30 minut prohřát na 100 stupňů a poté dopéci kůrku na 180 stupňů).
31,90 Kč/100g
Sous vide koleno (1,3-1,7 kg/balení)
Vepřové koleno zasypeme cibulkou, česnekem, jednodruhovým kořením a zalijeme silným pivem. Takto kolena táhneme přes noc metodou sous-vide. Ideální polotovar na upečení do trouby (nechat 60 minut prohřát na 100 stupňů a poté dopéci kůrku na 180 stupňů cca. 1,5 hodiny).
25,90 Kč/100g
Vepřová pečeně rolovaná s čerstvými bylinakami
Vepřové pečeně pokrájíme na cca. 1 - 1,5 kg velké kusy, které poté rozřízneme a plníme čerstvými bylinkami, citrónovou kůrou a jednodruhovým kořením. Poté zpět pečeně zarolujeme a převážeme. Ideální polotovar do trouby na pečení. Na pečeni necháváme menší vrstvu tuku pro lepší chuťový zážítek. Pro vyšší slanost osolit shora.
31,90 Kč/100g
Naše bůčková roláda (cca. 1,3-1,7 kg)
Vybíráme libovější vepřové bůčky, které poté stáhneme z kůže a plníme hořčicí, naším párkem, jednodruhovým kořením a okurkou. Ideální polotovar na pečení. Pro vyšší slanost osolit shora.
31,90 Kč/100g
Naše Porchetta (min. 1 kg)
Nyní už naše klasika. Pečeně zarolovaná v bůčku, do které dáváme spoustu čerstvých bylinek a citrónové kůry, olivového oleje a česneku. Polotovar je ideální do trouby.
Vyjměte porchettu z lednice 1 hodinu před samotným pečením. Před vložením porchetty do trouby lehce protřete kůži solí. Rozpalte troubu na 220 stupňů a vložte porchettu na 25 minut. Poté stáhněte teplotu na 150 stupňů a pečte 2,5 - 3,5 hodiny podle velikosti (můžete přikrýt alobalem). Na závěr sejměte alobal z pekáče a dopečte kůrku (180 stupňů po dobu cca 20 minut). Vyjměte porchettu z pekáče a před krájením nechte 10 minut odpočinout. Pro vyšší slanost osolit shora.
31,90 Kč/100g
Masové koule s parmazánem
Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem. Poté tvarujeme koule o hmotnosti cca. 250g. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril.
31,90 Kč/100g
Mletá sekaná
Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar vhodný do trouby.
25,90 Kč/100g
Hovězí burger
Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Maso je osolené a je přidám kampotský pepř. Ze směsi poté připravujeme "puky" o hmotnosti cca. 250g. Ideální do trouby na pánev či na gril.
29,90 Kč/100g
Bělouš z Plané
Tohodle čuníka jsme nechali 6 dní ve visu.
Vepřová panenka
34,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k.
29,90 Kč/100g
Vepřová pečeně - steak s kostí
29,90 Kč/100g
Vepřový T-bone steak
29,90 Kč/100g
Vepřová Krkovice b.k.
29,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřová plec b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřový bok b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřové mleté
22,90 Kč/100g
Vepřové koleno zadní
14,00 Kč/100g
Vepřové koleno přední
12,00 Kč/100g
Vepřová nožička
45 Kč/kg
Vepřový lalok b.k.
11,00 Kč/100g
Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána
9,90 Kč/100g
Vepřová kůže
10 Kč/kg
Vepřové kosti
zdarma
Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.
Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.
Kuřecí maso z Loužné
Trochu jiné kuřecí maso...
Kuře (2-3 kg)
23,90 Kč/100g
Kuřecí prsa
35,90 Kč/100g
Kuřecí stehna
24,90 Kč/100g
Kuřecí křídla
18,90 Kč/100g
Kuřecí kostra
12,90 Kč/100g
Uzeniny
Polosuchý turista
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Turistu plníme do hovězích úzkých střev a motáme salámky o cca. 300g hmotnosti. Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
34,90 Kč/100g
Jemné párky
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
34,90 Kč/100g
Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni.
34,90
Kč/100g
Klobása od Aulických
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
34,90 Kč/100g
Klobása Jalapeno-čedar
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni.
34,90 Kč/100g
Šunková klobása
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
34,90 Kč/100g
Boloňské libové uzence - styl klobásy
15kg vyleželého hovězího masa ze zadního šálu rozkrájíme velmi jemně až na mast a dáme 2-3 dny do chladné místnosti. Starší solenou šunku ze sviňky rozšnatujeme, vybereme kosti, chrupavky, šlachy i kůži a nakrájíme ji na malé úhledné čtverečky, podobné hráchu. Byl-li by k hovězímu malý poměr šunky, přikrájíme jedno nebo dvě vepřové plece na tentýž způsob, spojíme vše v jedno těsto, rozložíme po pracovním stole, uděláme do středu důl, nasypeme 65-70g bílého pepře, 40g nového koření, 15g květu, 10g kardamonů, 10g zázvoru, 10g dymiánku a 10g hřebíčku, 1/8 koňaku, 4-6 rozetřených stroužků česneku, 10g koriandru, 1/8l tabulového oleje, 1 velkou rozetřenou cibuli. Tato smíšenina dodá salámu zvláštní přichuť, když se v něm rozleží. Smísíme-li vše dohromady v pevné těsto, převrstvujeme je několikráte po pracovním stole a narážíme do vepřových solených střev. Udíme je hned rychlejším uzením do barvy světle červené.
34,90 Kč/100g
Tlačenka
Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.
29,90 Kč/100g
Řeznický sulc
Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.
21,90 Kč/100g
Vepřové sádlo škvařené
Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně.
18,90 Kč/100g
Játrová paštika vepřová
Vepřové maso svaříme a poté rozemeleme na jemno s vepřovými játry. Do paštiky přidáváme jednodruhové koření, alkohol a silný vepřový vývar. Poté plníme do forem a zavařujeme. Zdobíme slaninou, uzeným lalokem či ovocem.
29,90 Kč/100g
Jaternice
Jaternice vyhotovujeme z vařených vepřových laloků a pupků, vepřových plic a jater. Do rozsekaného masa přidáváme vlastní řeznickou buchtu a poté kořeníme jednodruhovým kořením. Směs zaléváme silným vývarem. Jaternice plníme do vepřových střev a špejlujeme, poté vaříme a chladíme.
23,90 Kč/100g
Jelita
Jelita vyhotovujeme z vařených vepřových laloků a pupků. Přidáváme vepřovou krev a kroupy. Poté vše zalijeme silným vývarem a kořeníme jednodruhovým kořením. Směs plníme do vepřových střev a špejlujeme, poté vaříme a zchlazujeme.
23,90 Kč/100g
Pate en croute - pokus po delší době
Den dopředu si připravíme těsto z mouky, másla, mléka a jednodruhového koření a necháme odpočívat v lednici. Na druhý den z těsta vyválíme čtverce, které poté vyskládáme do formy a naplníme masovou fáší, ořechy a sušeným ovocem. Z části těsta vytvoříme "poklop" do kterého vykroužíme 2 díry. Celé dílo poté upečeme a necháme vychladnout. Přelíváme silným vývarem a poté necháme vychladnout.
34,90 Kč/100g
Pečené jazyky ve formě s pistácíí - první pokus
Vepřové jazyky dobře očistíme a poté rozřízneme v půlce. Naplníme pistáciemi a poté skladáme do formy vyložené hřbetním sádlem. Po upečení ve formě přelíváme silným vývarem a necháme vytuhnout.
34,90 Kč/100g
Smoke and Dry series
Sušená klobáska - vyprodáno
Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu.
49,90 Kč/100g
Artisan Products
Uzený bůček - vyprodáno
Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).
31,90 Kč/100g
Uzená masa
Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet.
Uzený bůček
Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
34,90 Kč/100g
Uzená krkovice a pečeně
Vepřovou krkovici a pečeni hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Krkovice a pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
34,90 Kč/100g
Uzený špek
Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin.
24,90 Kč/100g
Uzený sýr
Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni.