Na vitríně tento týden

Děláme to jinak! 

Svatomartinská husa z volného chovu statek Opatov

Svatomartinská husa

Po domluvě prodáváme i 1/2 husy. Husy mají v průměru 4-5,5 kg. Jedná se o volný chov od našeho dodavatele Miloše ze statku Opatov. 

36,00 Kč/100g

Polévky do skla

Drůbeží vývar

Kuřecí kostry z Loužné jsme nechali 24 hodin pomalu táhnout s kořenovou zeleninou, a poté přecedili a znovu zavařili. Ideální jako základ na silný domácí vývar. Trvanlivost 14 dní v lednici. 

140 Kč/0,75l

Prdelačka

Klasická zabijačková polévka s kroupami. Věříme, že se nám povede vymíchat krásnou a krémově hustou prdelačku, kterou vyrábíme z hustého vepřového vývaru, krve, jednodruhového koření a krup. Prdelačku plníme do láhví a zavařujeme. Trvanlivost 7 dní v lednici. 

120 Kč/0,75l

Polotovary na pečení a na pánev

Holandský řízek

Vepřové maso semleté s jednodruhovým kořením, goudou, petrželkou, vejcem a mlékem. Z této směsi tvarujeme "puky" o velikosti cca. 200g, které poté obalujeme v trojobale. Ideální polotovar na pánev či do trouby. 

31,90 Kč/100g

Roláda z krovice plněná masovou fáší (cca 1,3-1,6 kg/ks)

Vepřové krkovice rozřízneme a poté naplníme vepřovou masovou fáší semletou do jemna s bylinkami a jednodruhovým kořením. Ideální polotovar na pečení do trouby pro dlouhé podzimní večery. Pro vyšší slanost osolit shora.

31,90 Kč/100g

Plněná kuřecí stehna (cca. 300g/ks)

Loužecké kuřecí stehna vykostíme, a poté plníme masovou fáší vyhotovenou z hovězího a vepřového masa, jednodruhového koření a čerstvých bylinek. Ideální polotovar na pomalé pečení do trouby. Pro vyšší slanost lze osolit shora. 

31,90 Kč/100g

Vinná klobása

Hovězí a vepřové maso semleté na jemno a poté vymíchané do jemna s jednodruhovým kořením, žemlí, smetanou, mlékem, whiskey, vínem a citrónovou kůrou. Plníme do skopových střev. Ideální polotovar na pánev či do trouby. 

29,90 Kč/100g

Pečeně plněná parmskou šunkou a hermelínem (cca. 300g/ks)

Odvěšené vepřové pečeně zbavíme tuku a poté nařízneme "2 plátky do tvaru srdce", které okořeníme a naplníme parmskou šunkou a hermelínem. Poté navrch poklademe plátky slaniny a převážeme motouzem. Ideální polotovar na pomalé pečení do trouby. 

31,90 Kč/100g

Sous vide bok (cca. 1 kg/balení)

Vepřový bok z bělouše pokrájíme na kostky o velikosti cca. 0,5 kg, a poté zasypeme cibulkou, česnekem, jednodruhovým kořením a zalijeme silným pivem. Takto bůčky táhneme přes noc metodou sous-vide. Ideální polotovar na upečení do trouby (nechat 30 minut prohřát na 100 stupňů a poté dopéci kůrku na 180 stupňů). 

31,90 Kč/100g

Sous vide koleno (1,3-1,7 kg/balení)

Vepřové koleno zasypeme cibulkou, česnekem, jednodruhovým kořením a zalijeme silným pivem. Takto kolena táhneme přes noc metodou sous-vide. Ideální polotovar na upečení do trouby (nechat 60 minut prohřát na 100 stupňů a poté dopéci kůrku na 180 stupňů cca. 1,5 hodiny).

25,90 Kč/100g

Vepřová pečeně rolovaná s čerstvými bylinakami

Vepřové pečeně pokrájíme na cca. 1 - 1,5 kg velké kusy, které poté rozřízneme a plníme čerstvými bylinkami, citrónovou kůrou a jednodruhovým kořením. Poté zpět pečeně zarolujeme a převážeme. Ideální polotovar do trouby na pečení. Na pečeni necháváme menší vrstvu tuku pro lepší chuťový zážítek. Pro vyšší slanost osolit shora.

31,90 Kč/100g

Naše bůčková roláda (cca. 1,3-1,7 kg)

Vybíráme libovější vepřové bůčky, které poté stáhneme z kůže a plníme hořčicí, naším párkem, jednodruhovým kořením a okurkou. Ideální polotovar na pečení. Pro vyšší slanost osolit shora. 

31,90 Kč/100g

Naše Porchetta (min. 1 kg)

Nyní už naše klasika. Pečeně zarolovaná v bůčku, do které dáváme spoustu čerstvých bylinek a citrónové kůry, olivového oleje a česneku. Polotovar je ideální do trouby.

Vyjměte porchettu z lednice 1 hodinu před samotným pečením. Před vložením porchetty do trouby lehce protřete kůži solí. Rozpalte troubu na 220 stupňů a vložte porchettu na 25 minut. Poté stáhněte teplotu na 150 stupňů a pečte 2,5 - 3,5 hodiny podle velikosti (můžete přikrýt alobalem). Na závěr sejměte alobal z pekáče a dopečte kůrku (180 stupňů po dobu cca 20 minut). Vyjměte porchettu z pekáče a před krájením nechte 10 minut odpočinout. Pro vyšší slanost osolit shora. 

31,90 Kč/100g

Masové koule s parmazánem

Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem. Poté tvarujeme koule o hmotnosti cca. 250g. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril. 

31,90 Kč/100g

Mletá sekaná 

Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar vhodný do trouby. 

25,90 Kč/100g

Hovězí burger 

Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Maso je osolené a je přidám kampotský pepř. Ze směsi poté připravujeme "puky" o hmotnosti cca. 250g. Ideální do trouby na pánev či na gril.

29,90 Kč/100g

Bělouš z Plané

Tohodle čuníka jsme nechali 6 dní ve visu. 

Vepřová panenka 

34,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k.

29,90 Kč/100g

Vepřová pečeně - steak s kostí

29,90 Kč/100g

Vepřový T-bone steak 

29,90 Kč/100g

Vepřová Krkovice b.k. 

29,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. 

25,90 Kč/100g

Vepřová plec b.k. 

25,90 Kč/100g

Vepřový bok b.k.

25,90 Kč/100g

Vepřové mleté

22,90 Kč/100g

Vepřové koleno zadní 

14,00 Kč/100g

Vepřové koleno přední 

12,00 Kč/100g

Vepřová nožička

45 Kč/kg

Vepřový lalok b.k.

11,00 Kč/100g

Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána

9,90 Kč/100g

Vepřová kůže 

10 Kč/kg

Vepřové kosti

zdarma

Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.  

Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.  

Kuřecí maso z Loužné

Trochu jiné kuřecí maso...

Kuře (2-3 kg) 

23,90 Kč/100g

Kuřecí prsa

35,90 Kč/100g

Kuřecí stehna

24,90 Kč/100g

Kuřecí křídla 

18,90 Kč/100g

Kuřecí kostra 

12,90 Kč/100g

Uzeniny

Polosuchý turista

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Turistu plníme do hovězích úzkých střev a motáme salámky o cca. 300g hmotnosti. Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.

34,90 Kč/100g

Jemné párky 

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme. 

34,90 Kč/100g

Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni. 

34,90 

Kč/100g

Klobása od Aulických

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni. 

34,90 Kč/100g

Klobása Jalapeno-čedar

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni. 

34,90 Kč/100g

Šunková klobása

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.

34,90 Kč/100g

Boloňské libové uzence - styl klobásy

15kg vyleželého hovězího masa ze zadního šálu rozkrájíme velmi jemně až na mast a dáme 2-3 dny do chladné místnosti. Starší solenou šunku ze sviňky rozšnatujeme, vybereme kosti, chrupavky, šlachy i kůži a nakrájíme ji na malé úhledné čtverečky, podobné hráchu. Byl-li by k hovězímu malý poměr šunky, přikrájíme jedno nebo dvě vepřové plece na tentýž způsob, spojíme vše v jedno těsto, rozložíme po pracovním stole, uděláme do středu důl, nasypeme 65-70g bílého pepře, 40g nového koření, 15g květu, 10g kardamonů, 10g zázvoru, 10g dymiánku a 10g hřebíčku, 1/8 koňaku, 4-6 rozetřených stroužků česneku, 10g koriandru, 1/8l tabulového oleje, 1 velkou rozetřenou cibuli. Tato smíšenina dodá salámu zvláštní přichuť, když se v něm rozleží. Smísíme-li vše dohromady v pevné těsto, převrstvujeme je několikráte po pracovním stole a narážíme do vepřových solených střev. Udíme je hned rychlejším uzením do barvy světle červené. 

34,90 Kč/100g

Tlačenka

Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.

29,90 Kč/100g

Řeznický sulc

Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.  

21,90 Kč/100g

Vepřové sádlo škvařené 

Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně. 

18,90 Kč/100g

Játrová paštika vepřová

Vepřové maso svaříme a poté rozemeleme na jemno s vepřovými játry. Do paštiky přidáváme jednodruhové koření, alkohol a silný vepřový vývar. Poté plníme do forem a zavařujeme. Zdobíme slaninou, uzeným lalokem či ovocem.

29,90 Kč/100g

Jaternice

Jaternice vyhotovujeme z vařených vepřových laloků a pupků, vepřových plic a jater. Do rozsekaného masa přidáváme vlastní řeznickou buchtu a poté kořeníme jednodruhovým kořením. Směs zaléváme silným vývarem. Jaternice plníme do vepřových střev a špejlujeme, poté vaříme a chladíme. 

23,90 Kč/100g

Jelita

Jelita vyhotovujeme z vařených vepřových laloků a pupků. Přidáváme vepřovou krev a kroupy. Poté vše zalijeme silným vývarem a kořeníme jednodruhovým kořením. Směs plníme do vepřových střev a špejlujeme, poté vaříme a zchlazujeme. 

23,90 Kč/100g

Pate en croute - pokus po delší době

Den dopředu si připravíme těsto z mouky, másla, mléka a jednodruhového koření a necháme odpočívat v lednici. Na druhý den z těsta vyválíme čtverce, které poté vyskládáme do formy a naplníme masovou fáší, ořechy a sušeným ovocem. Z části těsta vytvoříme "poklop" do kterého vykroužíme 2 díry. Celé dílo poté upečeme a necháme vychladnout. Přelíváme silným vývarem a poté necháme vychladnout. 

34,90 Kč/100g

Pečené jazyky ve formě s pistácíí - první pokus

Vepřové jazyky dobře očistíme a poté rozřízneme v půlce. Naplníme pistáciemi a poté skladáme do formy vyložené hřbetním sádlem. Po upečení ve formě přelíváme silným vývarem a necháme vytuhnout. 

34,90 Kč/100g

Smoke and Dry series

Sušená klobáska - vyprodáno

Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu. 

49,90 Kč/100g

Artisan Products

Uzený bůček - vyprodáno

Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).

31,90 Kč/100g

Uzená masa

Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet. 

Uzený bůček 

Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy. 

34,90 Kč/100g

Uzená krkovice a pečeně

Vepřovou krkovici a pečeni hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Krkovice a pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.

34,90 Kč/100g

Uzený špek 

Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin. 

24,90 Kč/100g

Uzený sýr

Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni. 

34,90 Kč/100g