Na vitríně tento týden

Děláme to jinak! 

Sezóna medvědího česneku

Salsiccia s medvědím česnekem

Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vysekáme do jemna s pestem z medvědího česneku, solí a kampotským pepřem. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev. 

29,90 Kč/100g

Bůčková roláda s medvědím česnekem

Vybrané libovější boky zbavíme kůže a poté nařežeme na čtverce, které potřeme pestem z medvědího česneku, zasypeme solí, pepřem a přidáme lehce čerstvého chilli. Vše zasypeme citronovou kůrou a zamotáme. Ideální polotovar do trouby na pomalé pečení. 

29,90 Kč/100g

Lolipop chops z vepřové pečeně - pesto z medvědího čenseku

Vepřové pečeně vykostíme a poté rozřežeme na slabé pláty, které poté naplníme pestem z medvědího česneku, solí a pepřem. Tyto pláty poté zabalíme a rozřežeme na slabé kolečka, která propíchneme špejlí. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril. 

29,90 Kč/100g

Uzená klobáska s medvědím česnekem a kampotským barevným pepřem

Hovězí a vepřové maso rozemeleme na hrubo a poté vymícháme s jednodruhovým kořením, kampotským barevným pepřem a pestem z medvědího česneku. Poté klobásy udíme 8 hodin do úplného vyuzení. 

33,90 Kč/100g

Terina s medvědím česnekem

Vepřové hlavy, kolena, plece a nožičky necháme rozvařit do měkka a poté roztrháme a zamícháme s jednodruhovým kořením, medvědím česnekem, trochou petrželky a jarní cibulky. Poté vše nandáme do forem a znovu zavaříme. Ideální k dobrému chlebu a hořčici. 

24,90 Kč/100g

Polotovary

Sous - vide kolena na cibulce, česneku a pivě

Vepřová kolena nasolíme, posypeme kmínem, pepřem, česnekem, cibulkou a zalijeme černým pivem. Poté necháme 1 den odležet a přes noc vaříme metodou sous-vide do rozpadnutí. Ideální polotovar do trouby, přičemž je důležité koleno nejdříve v horké vodě či troubě prohřát (cca. 1 hodinu) a poté dopéci na kůrku. 

23,90 Kč/100g

Plněná kuřecí stehna

Kuřecí stehna vykostíme a poté plníme naší masovou fáší z bylinek, jednodruhového koření, soli a pepře. Po stranách stehna obalíme slaninou. Ideální polotovar na pečení do trouby. 

29,90 Kč/100g

Marinovaná vepřová krkovice a pečeně

Vepřové krkovice a pečeně nařežeme na silnější plátky a poté marinujeme v olivovém oleji, čerstvých bylinkách, soli, kampotském pepři a česneku. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev. 

29,90 Kč/100g

Bun-cha pork belly

Vykostíme vepřové libovější bůčky, stáhneme z kůže a poté nakrájíme na slabé plátky. Tyto plátky poté osolíme, opepříme a obalíme v naší Bun-cha marinádě. Ideální polotovar do trouby, na gril či na pánev. 

29,90 Kč/100g

Masové koule s parmazánem

Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem.

29,90 Kč/100g

Mletá sekaná

Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar.

23,90 Kč/100g

Hovězí burger

Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril.

29,90 Kč

Přeštické prase ze statku Opatov

Jedná se o mikro chov prasat (do 30 ks), kde je o ně velmi dobře postaráno!

Vepřová krkovice bk.

29,90 Kč/100g

Vepřová pečeně bk.

29,90 Kč/100g

Vepřová kýta bk.

25,90 Kč/100g

Vepřová plec bk.

25,90 Kč/100g

Vepřový bok bk.

25,90 Kč/100g

Přeštík a český bělouš ze žihle

Přijďte ochutnat rozdíl...

Vepřová panenka - vyprodáno

34,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k.

25,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k. - přeštík - vyprodáno

25,90 Kč/100g

Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík 

25,90 Kč/100g

Vepřový T-bone steak - přeštík 

25,90 Kč/100g

Vepřová krkovice b.k. - přeštík - vyprodáno

25,90 Kč/100g

Vepřová Krkovice b.k. 

25,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. 

22,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. - přeštík - vyprodáno

22,90 Kč/100g

Vepřová plec b.k.

22,90 Kč/100g

Vepřový bok b.k.

22,90 Kč/100g

Vepřové mleté

22,90 Kč/100g

Vepřové koleno zadní

14,00 Kč/100g

Vepřové koleno přední

12,00 Kč/100g

Vepřová nožička

45 Kč/kg

Vepřový lalok b.k.

11,00 Kč/100g

Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána

9,90 Kč/100g

Vepřová kůže 

10 Kč/kg

Vepřové kosti

zdarma

Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.  

Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.  

Kuřecí maso z Loužné

Trochu jiné kuřecí maso...

Kuře (2-3 kg) - vyprodáno

22,60 Kč/100g

Kuřecí prsa - vyprodáno

31,90 Kč/100g

Kuřecí stehna

21,90 Kč/100g

Kuřecí křídla 

16,90 Kč/100g

Kuřecí kostra 

11,90 Kč/100g

Uzeniny

Jemné špekáčky

Hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením a hřbetním sádlem. Celou směs plníme do hovězích střev a poté zauzujeme na ohni. Po zauzení špekáčky vaříme a poté šokově chladíme a připravujeme k expedici.

27,90 Kč/100g

Naše mortadella 

Hovězí a vepřové maso semleté na jemno, které vykutrujeme s jednodruhovým kořením. Do směsi poté vmícháme kostky hřbetního sádla a pistácie. Směs narážíme do úzkých hovězích střev a poté udíme na ohni 4 hodiny, načež dovařujeme na jádro. 

33,90 Kč/100g

Náš turista

Hovězí a vepřové maso semleté na hrubou a poté vykutrované s jednodruhovým kořením. Narážíme do úzkých hovězích střev a poté udíme 8 hodin na ohni a dovařujeme na jádro. 

33,90 Kč/100g

Jemné párky

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme. 

33,90 Kč/100g

Párky s goudou

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením a goudou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.

33,90 Kč/100g

Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni. 

33,90 

Kč/100g

Klobása od Aulických

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g

Klobása Jalapeno-čedar

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g

Šunková klobása

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.

33,90 Kč/100g

Syrečkovo - pivní klobása

Hovězí a vepřové maso nasolíme a necháme do druhého dne proležet. Poté semeleme a vymícháme s jednodruhovým kořením, zichovickým pivkem a romadurem. Klobásky narazíme do vepřových střev a dílo uložíme do druhého dne do lednice. Dalšího dne klobásy udíme nejprve na osušení jasným plamenem, a poté zauzujeme jasným dýmem do úplného prohřátí na jádro.

33,90 Kč/100g

Tlačenka

Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.

24,90 Kč/100g

Řeznický sulc

Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.  

14,50 Kč/100g

Vepřové sádlo škvařené 

Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně. 

15,90 Kč/100g

Zabijačková paštika

Tento týden uděláme naší starou paštiku z vepřových laloků a jater. Přidáváme skoříci a jednodruhové koření. Plníme do forem (vyložených špekem) a také do úmělých střev a převazujeme na jednotlivé buřtíky. 

24,90 Kč/100g

Smoke and Dry series

Sušená klobáska - vyprodáno

Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu je tento týden pustíme na scénu. 

49,90 Kč/100g

Salámek s parmazánem

Vepřové maso semleté na hrubo a poté vymíchané s parmazánem, solí, pepřem a  startovací kulturou. Poté plníme do hovězích střev a udíme 24 hodin studeným kouřem. Salámky sušíme cca. 6 týdnů. Krájíme na tenké plátky. 

49,90 Kč/100g

Artisan Products

Uzený bůček - vyprodáno

Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).

31,90 Kč/100g

Uzená masa

Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet. 

Uzený bůček 

Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy. 

33,90 Kč/100g

Uzená kýta

Vepřovou kýtu hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.

33,90 Kč/100g

Uzený špek 

Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin. 

24,90 Kč/100g

Uzený sýr

Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g