Na vitríně tento týden

Děláme to jinak! 

Grill season a polotovary na pečení 

Holandské řízky

Vepřové maso semeleme na jemno a poté vymícháme s goudou, petrželkou, vajíčkem a mlékem. Směs okořeníme a poté tvarujeme 200g placičky, které následně obalíme v trojobalu. Ideální polotovar na pánev či do trouby. 

31,90 Kč/100g

Hovězí kebab

Hovězí maso pomeleme na jemno a kořeníme jednodruhovým kořením (sůl, pepř, muškátový oříšek, skořice). Poté přidáme čerstvou mátu, petrželku, jarní cibulku a koriandr. Tvarujeme válečky, které poté napíchneme na špejli. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev. 

35,90 Kč/100g

Kuřecí prsa v naší Hoisin omáčce

Loužecké kuřecí prsní řízky nařežeme na kostky a marinujeme v naší hoisin omáčce (sojová omáčka, miso pasta, vinný ocet, burákové máslo, sezamový olej, česnek, směs pěti koření, sriracha). Ideální na gril, pánev či do trouby. 

35,90 Kč/100g

Krkovice a pečeně v provencálské marinádě

Vepřové pečeně a krkovice pokrájíme na plátky a poté marinujeme v naší "provencálské marinádě" (čerstvý rozmarýn, tymián a oregano, čerstvý česnek, olivový olej, francouzská hořčice s kampotským pepřem, citrónová šťáva). Ideální polotovar na gril do trouby či na pánev. 

31,90 Kč/100g

Salsiccia z přeštíka

Vepřové maso semeleme na hrubo, okořeníme solí a kampotským pepřem. Narážíme do skopových střev. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril. 

31,90 Kč/100g

Toulouse grilovací klobáska

Vepřové maso semeleme na hrubo, okořeníme solí, kampotským pepřem, muškátovým oříškem a poté přidáme bílé víno a čerstvý česnek. Narážíme do skopových střev. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril.

31,90 Kč/100g

Marinovaná pečene a krkovice

Vepřové pečeně a krkovice nakrájíme na silnější plátky a poté marinujeme v portugalském olivovém oleji, soli, čerstvým tymiánem, rozmarýnem, česnekem a barevným kampotským pepřem. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev. 

31,90 Kč/100g

Masové koule s parmazánem

Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem. Poté tvarujeme koule o hmotnosti cca. 250g. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril. 

31,90 Kč/100g

Mletá sekaná 

Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar vhodný do trouby. 

25,90 Kč/100g

Hovězí burger 

Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Maso je osolené a je přidám kampotský pepř. Ze směsi poté připravujeme "puky" o hmotnosti cca. 250g. Ideální do trouby na pánev či na gril.

29,90 Kč/100g

Hoisin bok na plátky

Vepřové bůčky pokrájíme na slabé plátky a marinujeme v naší hoisin omáčce (sojová omáčka, miso pasta, vinný ocet, burákové máslo, sezamový olej, česnek, směs pěti koření, sriracha). Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev. 

31,90 Kč/100g

BIO Přeštík ze Sasova a Bělouš z Plané

Tento týden jsme se rozhodli výjimečně ponechat BIO přeštíka za cenu klasického přeštíka a jeho maso dále zapracovat do téměř všech našich výrobků. Chceme tímto malým gestem poděkovat, že v tom jedete s námi!


Vepřová panenka

34,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k.

29,90 Kč/100g

Vepřová pečeně - steak s kostí

29,90 Kč/100g

Vepřový T-bone steak 

29,90 Kč/100g

Vepřová Krkovice b.k. 

29,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. 

25,90 Kč/100g

Vepřová plec b.k. 

25,90 Kč/100g

Vepřový bok b.k.

25,90 Kč/100g

Vepřové mleté

22,90 Kč/100g

Vepřové koleno zadní

14,00 Kč/100g

Vepřové koleno přední

12,00 Kč/100g

Vepřová nožička

45 Kč/kg

Vepřový lalok b.k.

11,00 Kč/100g

Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána

9,90 Kč/100g

Vepřová kůže 

10 Kč/kg

Vepřové kosti

zdarma

Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.  

Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.  

Kuřecí maso z Loužné

Trochu jiné kuřecí maso...

Kuře (2-3 kg)

23,90 Kč/100g

Kuřecí prsa 

35,90 Kč/100g

Kuřecí stehna

24,90 Kč/100g

Kuřecí křídla

18,90 Kč/100g

Kuřecí kostra 

12,90 Kč/100g

Uzeniny

Jemné špekáčky

Hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením a hřbetním sádlem. Celou směs plníme do hovězích střev a poté zauzujeme na ohni. Po zauzení špekáčky vaříme a poté šokově chladíme a připravujeme k expedici. 

29,90 Kč/100g

Taliány

Libové taliány připravujeme takto: Rozkrájíme na drobné čtverečky, podobné lískovému oříšku 6 kg hovězího masa soleného z mladého šálu, 2kg přední plece solené a proleželé, 3 kg vepřových solených lýtek (z předních nožek) a 4kg solené prorostlé krkovičky (u nás nahradíme plecí a bokem). Směs zamícháme buďto taliánovým kořením, neb si upravíme smíšeninku z pepře, koriandru, nového koření, zázvoru, květu, kardamonu a 5 stroužků česneku; nejméně přidáme koriandru. Do této smíšeniny nám stačí as 90g koření. Směs krájenou důkladně tímto kořením promísíme a narážíme do úzkých jalůvčích čerstvých střev. Ovážeme je motouzem jako vuřty, leč na kousky o něco větší než vuřty, poněvadž se při vaření mnoho srazí; pak je necháme asi 24 hodin viseti ve sklepě, načež je vaříme po tři hodiny v mírném varu. 

34,90 Kč/100g

Jemné párky 

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme. 

34,90 Kč/100g

Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni. 

34,90 

Kč/100g

Klobása od Aulických

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni. 

34,90 Kč/100g

Klobása Jalapeno-čedar

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni. 

34,90 Kč/100g

Šunková klobása

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.

34,90 Kč/100g

Klobása syrečkovo-pivní

Hovězí a vepřové maso nasolíme a necháme do druhého dne proležet. Poté semeleme a vymícháme s jednodruhovým kořením, romadurem a řemeslným pivem. Klobásky narazíme do vepřových střev a dílo uložíme do druhého dne do lednice. Dalšího dne klobásy udíme nejprve na osušení jasným plamenem, a poté zauzujeme jasným dýmem do úplného prohřátí na jádro. 

34,90 Kč/100g

Tlačenka

Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.

29,90 Kč/100g

Řeznický sulc

Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.  

21,90 Kč/100g

Vepřové sádlo škvařené 

Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně. 

18,90 Kč/100g

Játrová paštika vepřová

Vepřové maso svaříme a poté rozemeleme na jemno s vepřovými játry. Do paštiky přidáváme jednodruhové koření, alkohol a silný vepřový vývar. Poté plníme do forem a zavařujeme. Zdobíme slaninou, uzeným lalokem či ovocem.

29,90 Kč/100g

Smoke and Dry series

Sušená klobáska - vyprodáno

Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu. 

49,90 Kč/100g

Sušený salámek s parmazánem - vyprodáno

Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme s parmazánem a jednodruhovým kořením. Poté salámky necháme odpočinout a udíme 24 hodin studeným kouřem. Salámek poté vyvěsíme a necháme 5 týdnů odvěšet. 

49,90 Kč/100g

Náš lovečák - vyprodáno

Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme s jednodruhovým kořením. Poté salámky narážíme do hovězích deníků a necháme odpočinout. Udíme 12 hodin studeným kouřem a sušíme cca 21 dní na vzduchu. 

42,90 Kč/100g

Artisan Products

Uzený bůček - vyprodáno

Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).

31,90 Kč/100g

Uzená masa

Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet. 

Uzený bůček 

Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy. 

34,90 Kč/100g

Uzená krkovice a pečeně

Vepřovou krkovici a pečeni hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Krkovice a pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.

34,90 Kč/100g

Uzený špek 

Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin. 

24,90 Kč/100g

Uzený sýr

Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni. 

34,90 Kč/100g