Na vitríně tento týden

Děláme to jinak! 

Silvestrovská nabídka

Vinná klobása

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením a citrónovou kůrou. Přidáváme whiskey, žemli, mléko, víno a smetanu. Česká klasika připravená na pánev, do trouby či na gril. 

23,90 Kč/100g

Silvestrovské uzené -bůček

Naše klasické uzené připravené rovnou k jídlu. Na výběr je ze 4 výše uvedených svalů. Uzené udíme na klasickém ohni minimálně 12 hodin. 

31,90 Kč/100g

Tatarák čistý - vyprodáno

Na tatarák používáme čistou, odblaněnou hovězí kýtu z našich hovězích čtvrtí.

35,90 

Kč/100g

Tatarák ochucený - vyprodáno

Odblaněná a očištěná hovězí kýta zamíchaná se solí, pepřem, sušenými rajčaty a kapary. Trochu jiný styl téhle klasiky. 

35,90 Kč/100g

Porchetta

Nyní už naše klasika. Pečeně zarolovaná v bůčku, do které dáváme spoustu čerstvých bylinek a citrónové kůry, olivového oleje a česneku. Polotovar je ideální do trouby.

Vyjměte porchettu z lednice 1 hodinu před samotným pečením. Před vložením porchetty do trouby lehce protřete kůži solí. Rozpalte troubu na 220 stupňů a vložte porchettu na 25 minut. Poté stáhněte teplotu na 150 stupňů a pečte 2,5 - 3,5 hodiny podle velikosti (můžete přikrýt alobalem). Na závěr sejměte alobal z pekáče a dopečte kůrku (180 stupňů po dobu cca 20 minut). Vyjměte porchettu z pekáče a před krájením nechte 10 minut odpočinout. 

27,90 Kč/100g

Vepřová kolena - vyprodáno

Vepřová zadní a přední kolena. Upřednostňujeme do objednávek ta zadní, ale pokud budou vyprodána, musíme dodávat koleny předními. 

11,90 Kč/100g

Uzené vepřové koleno - sous-vide - vyprodáno

Vepřová naložená kolena krásně zaudíme v naší old school udírně, poté je vaxneme a potáhneme v konvektomatu přes noc. Díky tomu budou krásně měkká a doba přípravy ve vaší troubě se značně zkrátí. 

27,90 Kč/100g

Bůčková pomazánka - vyprodáno

Veprový bůček osolíme a opepříme. Poté ho přes noc pomalu budeme pécí a ráno vše rozmixujeme. Přidáme jednodruhové koření, okurku, hořčici, a jarní cibulku. Ideální na silvestrovské jednohubky. Spotřeba do 2.1.2024.

27,90 Kč/100g

Přeštík a český bělouš ze Žihle

Přijďte ochutnat rozdíl...

Vepřová panenka - vyprodáno

31,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k. - přeštík

23,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k. - bělouš

23,90 Kč/100g

Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík

23,90 Kč/100g

Vepřový T-bone steak - přeštík

23,90 Kč/100g

Vepřová Krkovice b.k. - přeštík 

23,90 Kč/100g

Vepřová krkovice - bělouš 

23,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. - přeštík

19,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. - bělouš 

19,90 Kč/100g

Vepřová plec b.k. - přeštík

19,90 Kč/100g

Vepřová plec b.k. - bělouš

19,90 Kč/100g

Vepřový bok b.k.

19,90 Kč/100g

Vepřové mleté

18,90 Kč/100g

Vepřové koleno zadní

11,00 Kč/100g

Vepřové koleno přední 

9,00 Kč/100g

Vepřová nožička 

45 Kč/kg

Vepřový lalok b.k.

11,00 Kč/100g

Vepřová žebra - jedná se o střední část žeber bez vnitřní blány

12,90 Kč/100g

Vepřová kůže 

5 Kč/kg

Vepřové kosti

zdarma

Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.  

Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.  

Uzeniny


Jemné párky

Hovězí a vepřové maso vymíchané s vlastním jednodruhovým kořením, mlékem a vejcem. Nárážíme do přírodních skopových střev. Udíme 3 hodiny na bukovém dřevě a poté dovařujeme.

31,90 Kč/100g

Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)

Hovězí a vepřové maso vymíchané s vlastním jednodruhovým kořením. Přidány Jalapeňos papričky a trocha čedaru. Narážíme do přírodních skopových střev. Udíme 4 hodiny na bukovém dřevě.  

31,90 

Kč/100g

Vídeňské uzenky

Ku přípravě vídeňských párků použijeme 1 dílu telecího masa (my použijeme mladého býka do 2 let plemene ČESTR a Angus) a 1 dílu vepřového masa. Vezmeme tedy na 10 kg směsi 5 kg telecího masa ze všech částí a 5 kg z prorostlého pupíčku, plece, krku, kýty atd. Obojí maso překrájíme, hrubě polejeme vodou as 1/2l, dáme 350g kuchyňské soli, 15 g luč. čistého salpetru, 25g přáškového cukru, 30g bílého pepře, 10 g koriandru, 2 stroužky šalotek a 1 stroužek utřeného česneku. Hrubou sekánku tímto dobře promísíme, uložíme do škopku, povrch pokryjeme víkem a dáme do studené místnosti, asi na 2-3 dny úplně vychladnouti a prokřehnouti. Nyní necháme směs projíti kutrem, nasadíme jemnou, 3mm dírkovou desku, ostrý křížový nůž a stroj pevně utáhneme, aby byl řez snažší. Hnětením a "štosováním" připravíme směs v pevnou vazkou hmotu a je-li třeba, přilejeme vody, opět ji zamísíme, až posléze přidáme 3kg teple tlušeného prátu, aby směs nabyla určitého vazu. Zkušený pozná jakost masa. Takto upravenou sekánku narážíme do prostředně širokých střívek močených v umělém solném moku. Párky necháme asi 3 hodiny sušiti na vzduchu, pak rozděláme pod udírnou jasný oheň a kreosotový dým vyvaneme. Jakmile udírna jest zahřáta teplým plamenem, vkládáme párky do udírny a nepřetržitě udíme. Za 3/4 hodiny dostávají párky světležlutou barvu. Nyní je po jedné půlce klademe do horké vody k utužení. Pak je opláchneme v teplé vodě a věšíme na čisté hůlky. 

31,90 Kč/100g

Klobása od Aulických

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni. 

31,90 Kč/100g

Klobása Jalapeno-čedar

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni. 

31,90 Kč/100g

Klobása syrečkovo-pivní

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením . Přidáváme polotmavé pivo ze Zichovce a jihočeský Romadur. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.

31,90 Kč/100g

Šunková klobása

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.

31,90 Kč/100g

Tlačenka

Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.

24,90 Kč/100g

Jaternice

Vepřové játra, laloky a droby, vařené a rozsekané s naší řeznickou buchtou, kterou si pečeme. Celou směs podléváme silným vývarem a kořeníme jednodruhovým kořením. Poté plníme do vepřových střev a špejlujeme. Česká klasika v našem podání.

19,90 Kč/100g

Jelita

Vepřová krev, kroupy a vařené laloky, které společně zamícháme a rozsekáme na hrubší směs. Přidáváme škvarky a smaženou cibulku. Poté ji kořeníme jednodruhovým kořením, podlejeme silným vývarem a narážíme do vepřových střev, které na každém konci špejlujeme.

19,90 Kč/100g

Řeznický sulc

Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.  

14,50 Kč/100g

Vepřové sádlo škvařené 

Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně. 

15,90 Kč/100g

Vepřová paštika 

Vepřová a hovězí játra, vepřové laloky vymíchané s jednodruhovým kořením do jemna. Přidáváme trochu whiskey.  Poté směs naplníme do forem, které vykládáme slaninou a polosuchou kýtou s tukovým krytím. Poté pozvolna zapékáme. Celé dílo necháme vychladnout a je připraveno k servisu. 

24,90 Kč/100g

Artisan Products

Uzený bůček

Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).

31,90 Kč/100g

Uzená masa

Uzeno "starou cestou"

Uzený špek z mangalice 

Vysoký vepřový špek s kůží naložený na 3 týdny do soli, uzený až 12 hodin na bukovém dřevě. 

22,90 Kč/100g

Uzený sýr s ořechy

Uzený sýr s nastrouhanými ořechy či sušeným medvědím česnekem. Zauzen v punčoše 12 hodin na bukovém dřevě.  

31,90 

Kč/100g

Polotovary

Masové koule s parmazánem

Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem. 

27,90 

Kč/100g

Sekaná (mletá)

Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko, housky a česnek. Jedná se o syrový polotovar. 

21,90 

Kč/100g

Hovězí burger

Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril. 

27,90 

Kč/100g